VW Beetle Ragster – macho "buba"

VW Beetle Ragster – macho "buba"

SVIMA je dobro poznato koliko Amerikanci vole Beetle. Najomiljeniji europski automobil u Detroitu se predstavlja u dosad najagresivnijem izdanju. Nažalost, Ragster je samo koncept.

>>Središnja tema: NAIAS 2005

Ragster je nastao na osnovi modela Beetle Cabrio. Ime je nastalo spajanjem dviju riječi, Ragtop i Speedster, čime se jasno definirao pedigre automobila. Agresivan vanjski izgled dobiven je drastičnim smanjivanjem visine vozila uz zadržavanje ostalih dimenzija. Skraćivanjem prednjeg krovnog nosača za 90 mm dobivena je 103 mm niža silueta. Danak je plaćen u kabini, Ragster je po pitanju prostranosti nazadovao iz četverosjeda u coupe 2+2 koncepcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obilje svjetla u kabini osigurava stakleni krov, koji se može pritiskom tipke smještene na upravljaču sklopiti. Sportski oblikovana sjedala presvučena su kožom, a mjerni instrumenti ukrašeni sportskim finišem. Pomalo neobično, središnji retrovizor je s krova premješten na prednju armaturu, kao kod nekadašnjeg Renaulta 4.

Vanjski dizajn kompletiran je dvostrukom srebrnom trakom, te modifikacijama stražnjeg kraja s naglaskom na nova stražnja svjetla implementirana u odbojnik. Automobil je postavljen na 19-inčne alu naplatke s pneumaticima mjera 235/60 ukrašenim na boku crvenom linijom. 

Podaci o motorizaciji ostali su tajnost. U svakom slučaju, sudeći po dvostrukom kromiranom završetku ispušnog sustava mora se raditi o potentnom agregatu, bez obzira da li je benzinske ili dizelske koncepcije. 

New Beetle svoje korijene vuče iz Amerike. Kad je 1994. predstavljen VW Concept 1, bila je to prava senzacija, koja je rezultirala zelenim svjetlom za početak serijske proizvodnje. Kažu da se povijest ponavlja, pa bi mogli uskoro na cesti vidjeti slično izdanje "bube", makar i u kreaciji neke tunerske tvrtke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara