VW Scirocco na udaru europskih tunera

VW Scirocco na udaru europskih tunera

VELIKI povratak legendarnog VW-ovog coupea kod brojnih obožavatelja nije ispunio očekivanja. Nedostatak smjelosti prikazane na izvornoj studiji ispravili su tuneri i ponudili svoje viđenje Scirocca.

Posljednji u nizu prijedloga stigao je od strane Oettingera. Karoserijske izmjene uključuju novi dizajn odbojnika, ugradnju stražnjeg difuzora i aluminijskih naplataka u tamnom finišu promjera čak 20 inča. Iznutra, Scirocco je dobio karbonske detalje, poneku alu dekoraciju i nove tepihe.


 
Promjene na mehanici uključuju modifikacije na motoru. 1.4 TSI je sa 160 osnažen na 200 KS, a 2.0 TSI sa 200 na 240 KS. Za one najzahtjevnije tu je i izvedba nasvirana na 350 KS i 470 Nm. U svakom slučaju preporuka ide dalje od novog ispuha i zahvaća ovjes i kočnice. Spomenuti proizvodi u prodaju stižu do kraja godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto ranije je sa svojim viđenjem VW-ovog coupea izašao ABT, renomirani tuner iz Kemptena. Karoserijske nadogradnje su otprilike istog intenziteta kao i u prethodnom slučaju, a jedina očita razlika je učinjena u izvedbi završetka ispušnog sustava. Ponuda uključuje nekoliko izvedbi naplataka u veličinama od 18 do 20 inča.

Osim estetskih modifikacija tuner preporuča sportski ovjes putem kojeg je automobil 30 mm bliži podlozi. U ponudi od siječnja, ovaj kit uključuje 19-inčne naplatke, a cijena mu je oko 6.000 eura.

Na popisu opcija se nalaze i power kit rješenja za standardne motore. Povećanje snage istovjetno je kao u slučaju Oettingera, ali obuhvaća i dizelski 2.0 TDI pojačan sa 140 na 170 KS. Kupcima su na raspolaganju potentnije kočnice, kao i niz detalja za individualizaciju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara