Washington: Pas pozvao 911 i spasio život gazdarici

ČETVEROGODIŠNJA rotvajlerica Faith u petak je dobila posebno priznanje nakon što se u rujnu istaknula nesvakidašnjim junačkim podvigom kada je biranjem broja hitne pomoći svojoj gazdarici spasila život, izvijestili su mediji.

Leana Beasley (45), stanovnica mjesta Richland blizu Washingtona, koja je prikovana za kolica, a boluje i od najtežeg oblika epilepsije, novinarima je rekla da je istrenirala svoju Faith (Vjeru) da u slučaju nepredviđene situacije podigne telefonsku slušalicu i njuškom pritisne tipku za automatsko biranje broja 911. Psa je naučila da pomoću njuha osjeti promjene koje se događaju u njezinu organizmu u trenutku kada dobije epileptički napad.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takav način obuke isplatio se kada je Beasley u rujnu dobila težak napad, nakon čega je Faith nazvala 911 te snažnim lavežom privukla pozornost dežurnog osoblja.

"Osjetila sam da se nešto ozbiljno događa, jer je pas lajao vrlo snažno i uporno izravno u telefonsku slušalicu. Znala sam da me želi obavijestiti o nečem ozbiljnom", rekla je dežurna djelatnica Jenny Buchanan. Odmah je poslala pomoć u kuću Leane Beasley gdje im je Faith otvorila vrata. Beasley je hospitalizirana, a u bolnici je na oporavku provela tri tjedna, uspješno se oporavivši.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara