White Stripes više neće svirati: Ljepota glazbe je u tome što traje zauvijek

Foto: whitestripes.com

DANAS je tužan dan za sve obožavatelje dobrog zvuka. Naime, raspali su se White Stripesi. Jack White i njegova bivša supruga Meg na svojim službenim stranicama su objavili da više neće snimati albume niti nastupati. Dvojac je otkrio kako je milijun razloga za razdvajanje benda, no izričito tvrde kako to nije zbog osobnih niti glazbenih razlika među njima, već jednostavno žele održati ono lijepo i posebno u samom bendu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šokirat će to sve njihove obožavatelje, koji već neko vrijeme čekaju na novi album White Stripesa. Inače, bend je dosta neaktivan već četiri godine. 2007. godine bili su prisiljeni odustati od turneje jer je Meg imala problema s tjeskobom.

"White Stripesi više ne pripadaju Meg i Jacku. Sada pripadaju vama i možete raditi što želite. Ljepota umjetnosti i glazbe je u tome što traje zauvijek, ukoliko to ljudi žele. Hvala vam što ste s nama podijelili ovo iskustvo. Zauvijek smo vam iskreno zahvalni", napisali su Jack i Meg u zajedničkoj izjavi na službenoj stranici benda. Bend je osnovan 1997. godine u Michiganu, a ubrzo su svojim izvedbama stekli poštovanje među kolegama i brojne obožavatelje diljem svijeta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara