Woody Allen otvorit će ovogodišnji festival u Cannesu

Foto: AFP

"PONOĆ U PARIZU ("Midnight in Paris"), najnoviji film Woodyja Allena, 11. svibnja otvorit će filmski festival u Cannesu, a žirijem će predsjedati Robert De Niro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Romantična komedija o kojoj se prošle godine dosta pisalo, najviše zbog glumačkog angažmana Carle Bruni-Sarkozy, okupila je odličnu međunarodnu glumačku postavu predvođenu Owenom Wilsonom, Rachel McAdams i Marion Cotillard, a ostalim ulogama pojavit će se i Kathy Bates, Adrien Brody, Gad Elmaleh i Lea Seydoux. Posljednji Allenov film "You Will Meet A Tall Dark Stranger" podijelio je kritiku iako su se mnogi složili da je riječ o solidnom filmu iako ga vjerojatno nikada nećemo uvrstiti među najbolje redateljeve radove.

"Ponoć u Parizu" nastavlja Allenov "bijeg iz New Yorka" započet londonskom serijom (Match Point, The Scoop, Cassandra's Dream) i "Vicky, Christina, Barcelona" čija se radnja odvijala u Barceloni, a ovo će biti redateljeva posveta Parizu. Glavni čovjek festivala Thierry Fermaux film je nazvao "prekrasnim ljubavnim pismom Parizu" , a Allenov četrdeset i prvi film istog će dana započeti i s prikazivanjem u francuskim kinima. 64. po redu filmski festival u Cannesu počinje 11. svibnja i traje sve do 22., a ove godine organizatori će omogućiti svim dvoranama diljem Francuske da se direktno uključe u prijenos otvaranja festivala. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara