Yeti s pingvinima proslavio prvi rođendan

Yeti s pingvinima proslavio prvi rođendan
KOMPJUTERSKA igrica u kojoj se snježni čovjek nabacuje nedužnim pingvinima postala je strašno popularna i danas je koriste 250.000.000 igrača širom svijeta.

330 telefonskih kompanija već je omogućilo igranje s Yetijem na zaslonima mobitela, a na velikom Ericssonovom natječaju za najbolju igru Yeti je zauzeo visoko drugo mjesto iza "Virtualne djevojke".

Autori su napravili sedam verzija igre pa se snježni čovjek sa snježnog Antarktika spustio do plaža Australije i Havaja, pustinje Kenije i skijaških staza u Alpama.

U nabacivanju pingvina pomažu mu snježne grude i galebovi, a kada odluči udarati i albatrose u pomoć mu stižu lešinari, zmije i žirafe.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je počelo bezazleno kada je austrijski web majstor Christian Hilgert odlučio za internet stranicu jednog klijenta kreirati Yetija koji pingvine pomoću toljage uči letjeti, ali se naručiocu predloženo učinilo previše okrutnim.

Igrica je tada stavljena na test stranicu koju je posjećivalo oko 500 osoba, ali je već nakon nekoliko sati server postao preopterećen zbog navale 400.000 surfera.

Danas se na 25.000 stranica može zabavljati s Yetijem online ili ga skinuti, a download svih sedam igrica najpogodniji je bez dodatnih registracija na www.chip.de na kojoj se u tražilicu "suchen" mora upisati pojam Yeti sports.

Na službenoj stranici www.yetisports.org najavljuju nove igre, donose fotografije "pingvin cura" u bikinijima i hvale se kako su za rođendan dobili ekskluzivnu čestitku čuvenog Bečkog simfonijskog orkestra koji je u svojoj obradi izveo Yeti glazbenu temu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara