YouTube uklonio pjesmu koju je Balašević napisao za Vukovar

YouTube uklonio pjesmu koju je Balašević napisao za Vukovar
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

ĐORĐU BALAŠEVIĆU s YouTubea je uklonjen audiozapis pjesme "Čovek sa mesecom u očima", oda ubijenom Vukovaru, nakon što ga je korisnik Emil Skenderović prijavio za krađu autorskih prava.

"Ukoliko ste poželjeli poslušati pjesmu 'Čovek sa mesecom u očima' na YouTube kanalu, nažalost ne možete. YouTube ju je privremeno uklonio, jer izvjesni Emil Skenderović smatra da on ima pravo na nju...", napisala je Balaševićeva kći Beba na Facebooku.

Čovek sa mesecom u očima objavljen je 1993. godine, a jedan je od najzornijih prikaza užasa koji se dogodio u Vukovaru. Balašević ju je kasnije posvetio svim razrušenim gradovima na svijetu.

Beba Balašević napisala je i da se sjeća kada i gdje je njen otac napisao ovu pjesmu.

"Ali nikako se ne sjećam da je bilo kakav Emil Skenderović bio u blizini. Gotovo sam sigurna da taj lik nema apsolutno nikakve veze s tom pjesmom. Niti jednom drugom kad smo već kod toga. Dokolica je đavolje igralište. Vjerujem da bi Emil samo volio da je ovo njegova pjesma koju mu je Đole 'maznuo' pa je zato ovo uradio... Jer ću u suprotnom morati da pomislim da je riječ o lošem čovjeku koji želi drugima onemogućiti da slušaju muziku koju žele... Emile, tko god da si... Nemoj. Ružno je", napisala je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara