Za Božić Hrvati poslali 27,5 milijuna SMS poruka

HRVATI, korisnici dviju mobilnih telefonskih mreža, ove su godine na Badnju večer i Božić poslali 27,5 milijuna SMS poruka, oko 500 tisuća više nego prošle godine.

Toliko SMS poruka, kako se danas doznaje od dvaju operatera mobilne telefonije T-Mobilea i VIPneta, poslano je u 29 sati, to jest od 19 sati na Badnjak (24. prosinca) do ponoći na Božić (25. prosinca).

Korisnici T-Mobilea su, po podacima dobivenim od tog operatera, tijekom Badnje večeri i Božića poslali 13,5 milijuna SMS poruka. U odnosu prema prošloj godini, korisnici te mobilne mreže poslali su oko 1,3 milijuna poruka više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iz VIPneta se pak doznaje da su njihovi korisnici istodobno poslali oko 14 milijuna SMS poruka, što je u usporedbi s prošlom godinom oko 690 tisuća manje.

S obzirom na to da ta dva hrvatska operatera mobilne telefonije zajedno imaju nešto više od tri milijuna korisnika, svaki je korisnik za Božić prosječno poslao oko devet SMS poruka.

Ukupan SMS promet u tim je dvjema mobilnim mrežama, kako napominju, bio 40,3 milijuna poruka (primljene i poslane poruke), od čega je kroz T-Mobile mrežu (098) prošlo 21,3 milijuna poruka, a kroz VIPnetovu mrežu (091) 19 milijuna.

Treći hrvatski operater mobilne telefonije Tele2 (095), koji je s komercijalnim radom počeo u listopadu ove godine, kako se doznaje, nema zabilježenih podataka o SMS prometu u svojoj mreži.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara