Za Doru nije bila dovoljno dobra, a sad predstavlja Hrvatsku na EuroVoiceu

Tekst: I.M.

MEZZOSOPRANISTICA Vlatka Burić iz Samobora krajem svibnja ove godine izborila je nastup u superzavršnici međunarodnoga glazbenog festivala EuroVoice koji će se u svome premijernom izdanju održati u grčkoj metropoli Ateni 23. i 24. rujna ove godine. 29-godišnja Vlatka je prikupila najviše glasova u internet glasovanju (2.725) te uvjerljivo pobijedila u konkurenciji od jedanaest hrvatskih izvođača, s pjesmom "Kad nebo zaplače".

U superzavršnici EuroVoice festivala, koji ima ambiciju postati svojevrsni pandan Eurosongu, Samoborka će nastupati zajedno sa još 37 izvođača iz Europe. Zanimljivo je da Vlatkina pjesma "Kad nebo zaplače" nije uspjela proći na ocjenjivačkome sudu koji je odlučivao koje će pjesme i izvođači nastupati na Dori 2010. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Vlatka Burić članica je Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatske glazbene unije. 2009. godine započela je intenzivnu suradnju sa jazz pijanistom Matijom Dedićem. Trenutno u Njemačkoj završava svoj prvi samostalni album. Riječ je o tzv. crossoveru popularnih opernih arija koje su elektronski obrađene. Od pjesama na albumu odabrane su dvije koje će prije ljeta Vlatka prve predstaviti publici. Jedna je od njih je, kako je najavila Vlatka, duet s jednim od najboljih muških vokala sa hrvatske scene, a kome se radi još uvijek se drži u tajnosti.

Usporedno se snima glazbeni spot kao vizualizacija albuma. Riječ je o predstavljanju klasične glazbe na suvremeni način. Ekipa koja radi na projektu, s obzirom na moderne aranžmane, uvjerena je da će album privući pozornost i mlade publike. U cijeli su projekt, osim Vlatke i njezinih gostiju, uključeni renomirani međunarodni producenti i glazbenici, te visažisti kao i plesači koji će u spotu i budućim predstavljanjima albuma doprinijeti svojim atraktivnim koreografijama. Album će se u isto vrijeme predstaviti u Hrvatskoj, Sloveniji i Njemačkoj. Vlatka je česta gošća hrvatskih festivala, a ove godine će premijerno nastupiti na Splitskom festivalu 2. i 3. srpnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara