Za posao dadilje daju 420.000 kuna, ali postoji jezivi razlog zašto nitko ne želi raditi za njih

Za posao dadilje daju 420.000 kuna, ali postoji jezivi razlog zašto nitko ne želi raditi za njih

Foto: 123RF

JEDNA škotska obitelj traži dadilju, a za taj posao nudi 50.000 funti godišnje bruto (oko 420.00 kuna) te smještaj i hranu. Ipak, stvari nikad nisu savršene pa ni ovaj put.

Roditelji traže dadilju nakon što je pet zaposlenika u posljednjih godinu dana dalo otkaz zbog "nadnaravnih pojava" u kući. Prema njihovim tvrdnjama, razbijanje stakala, čudni zvukovi i micanje namještaja ovdje nisu nikakva rijetkost.

Obitelj se nada da će preko društvenih mreža naći nekog dovoljno hrabrog kome će plaća biti dovoljno dobra da zanemari sve ostalo. Kako su napisali u oglasu, u kući žive već deset godina, a često su na poslu ili putu pa navodne čudne pojave sami nikad nisu doživjeli. Ipak, zaposlenici su im sve ispričali, a i kad su kupovali kuću rečeno im je da je ukleta. Dokaza za to nema, no glasine su bile dovoljne da postanu nepoželjni poslodavci.

Oglas za dadilju objavljen je na stranici Childcare.co.uk, a djeca za koju bi se hrabri dobrovoljac trebao brinuti stara su pet i sedam godina. Budući zaposlenik u kući bi spavao od ponedjeljka do petka u svojoj sobi s kuhinjom i kupaonicom, a imao bi pravo na 28 dana godišnjeg odmora. Pripremao bi doručak djeci, spremao ih i vozio u školu i iz nje, pomagao im pisati zadaću i spremati ih na spavanje.

dosad im se javilo nekoliko žena koje su zanimali detalji posla, ali na oglas objavljen 29. svibnja još se nitko nije konkretno prijavio za posao. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara