Zabrana na ovogodišnjem Oktoberfestu koju mnogi nisu očekivali

Zabrana na ovogodišnjem Oktoberfestu koju mnogi nisu očekivali
Ilustracija: Instagram

KORIŠTENJE električnih skutera bit će ograničeno na Oktoberfestu, najpoznatijem svjetskom festivalu piva koji se svake godine održava u bavarskoj prijestolnici Münchenu, zbog zabrinutosti da bi njihovi vozači mogli piti na toj pučkoj fešti, a nakon toga voziti.

Velike barikade postavljene oko mjesta održavanja Oktoberfesta zbog automobila također će se odnositi na električne skutere, priopćile su vlasti u utorak.

Osim toga, od 17 sati neće se moći unajmiti električni skuter na širem području, a bit će ograničene i lokacije na kojima će se moći parkirati.

"Mnogi smatraju električne skutere igračkama i, nažalost, previše često se događa da ih voze u pijanom stanju. Oni koji to rade ugrožavaju sebe i druge, a mogli bi ugroziti i svoju vozačku dozvolu", upozorio je lokalni dužnosnik Thomas Boehle jer se isto ograničenje razine alkohola u krvi odnosi i na automobile i na električne skutere.

Takvi skuteri mogu brzo postati opasnost, dodao je.

"Kako bismo to izbjegli i da nikoga ne dovedemo u napast, mi - gradska uprava, policija i tvrtke koje ih iznajmljuju - želimo držati e-skutere dalje od Oktoberfesta", rekao je Boehle.

Oktoberfest se otvara 21. rujna i trajat će do 6. listopada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara