Zagreb Film Festival u nedjelju po šesti puta otvara svoja vrata

Zagreb Film Festival u nedjelju po šesti puta otvara svoja vrata

ŠESTI po redu Zagreb Film Festival svoja vrata za posjetitelje otvara u nedjelju 19. listopada i traje do 25. listopada, kada će se i svečano zatvoriti. Filmovi koji su dobili čast otvoriti ZFF su Miletićev "Zagreb" i višestruko nagrađivana "Rumba", remekdjelo trojca iz Francuske. U kinodvoranama SC-a i Europe filmofili koji su jednostavno predozirani holivudskim blockbusterima, moći će uživati u dugometražnim, kratkometražnim, ali i filmovima u dokumentarnom duhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zagrebački festival koji je poznat po dobroj atmosferi koja ga prati, ali i popratnim događanjima jedan je od popularnijih na ovom djelu Europe. Festivalu, koji nema sličnosti s onim Venecijanskim ili Berlinskim, cilj je predstaviti mlade redatelje s prvim ili drugim filmskim ostvarenjem. Posjetitelji, a očekuje ih se oko 30 tisuća, svakodnevno će moći uživati u niskobudžetnim filmovima koji su raspodijeljeni u tri kategorije. Za glavnu nagradu "Zlatna kolica" u kategoriji dugometražnih natjecat će se 11, u kategoriji kratkih 15, a u kategoriji dokumentaraca 12 filmova. Vlasnici nagrada neće svojim kućama ići samo sa statuom, već su se organizatori pobrinuli i osigurali novčane nagrade. Tako će najbolji u svojoj klasi dobiti novčane nagrade u vrijednosti od pet tisuća eura, to jest tisuću i pol eura za kratki i dokumentarni film.

Iako je novčana nagrada skromna, nadamo se da će tijekom sljedećih godina više sponzora prepoznati talent mladih filmaša i pomoći im u realizacijama njihovih inovativnih ideja. Ovom vas prilikom pozivamo da sljedeći tjedan posjetite SC i kino Europu jer vjerujemo da nećete požaliti i da ćete se dobro zabaviti.

S.C.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara