Zagrebački ZOO odlučio privući mališane: Hranite životinje i radite sladoled za medvjede!

Tekst: I.M.
Foto: Zoološki vrt Zagreb

POČINJU upisi u Divlje ljeto u zagrebačkom Zoološkom vrtu. Tijekom tog petodnevnog programa djeca mogu naučiti mnoštvo zanimljivosti vezanih uz životinje, prirodu i znanost. Divlje ljeto u ZOO-u program je namijenjen djeci od završenog 2. do završenog 6. razreda osnovne škole. Održava se tijekom ljetnih praznika, a počinje 21. lipnja. Djeca su u Zoološkom vrtu grada Zagreba između 9 i 15 sati od ponedjeljka do petka. Ona koja su u program bila uključena prethodnih godina, tvrde da je riječ o nezaboravnom iskustvu, a kako bi novi program bio još zanimljiviji, edukatori zoološkog vrta obogatili su ga novim sadržajima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će se djeca ovo ljeto iz blizine moći upoznati s bezopasnim životinjama i okušati u pripremi hrane za njih. Primjerice, moći će  dodirnuti zmiju i napraviti sladoled za medvjede. U sklopu praktičnog rada mali će prirodoslovci čamcima istraživati jezero te izvoditi zanimljive pokuse, a očekuju ih i razne zabavne igre. Na kraju druženja u zoološkom vrtu dobit će diplomu Zoo istraživača.

Cijena programa je 400 kuna što, između ostalog, uključuje užinu te osvježavajuća pića. Skupinu koja može imati između 8 i 20 djece, vode dva edukatora. Upisi se održavaju u uredu edukatora s istočne strane zoološkog vrta ovog vikenda između 11 i 16 sati te radnim danom od 8 do 10 te od 14 do 16 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara