Zagrepčanka zablistala na tjednu mode u New Yorku

ZAGREBAČKA manekenka Adrijana Dejanović bila je prezauzeta na njujorškom tjednu mode, gdje su prikazane kolekcije za sljedeću jesen i zimu.

Nosila je brojne revije, između ostalih, revije Diane von Furstenberg, Johna Richmonda i Betsey Johnson. Adrijana je, prema svemu sudeći, bila jedna od kreatorima najomiljenijih manekenki na njujorškom tjednu mode.

Ipak, najveću pažnju prisutnih osvojile su kolekcije dobro poznatih dizajnera poput Marca Jacobsa, Thakoona, Mathewa Williamsona i Luelle.

Williamsonova  kolekcija je inspirirana ulogom Faye Dunaway u filmu "Afera Thomasa Crowna", namijenjena ozbiljnim poslovnim ženama.

Marc Jacobs inspiraciju za kolekciju je crpio iz 40-tih, 50-tih i 70-tih. Thakoonova kolekcija je inspirirana pariškim šarmom i američkim snom,a Luella u svojoj novoj kolekiciji predstavlja neodoljivu seksi uličnu modu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cjelokupni dojam newyorškog tjedna mode je ženstvena konzervativnost sa stilom. Nije se puno eksperimentiralo stilovima, krojevima i bojama, vjerovatno su američki dizajneri to prepustili europskim kolegama na londonskom tjednu mode, koji upravo kreće.

B.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara