Žanamari Lalić se vratila iz Egipta: Zbog ljubavi bih bila spremna preseliti na drugi kraj svijeta

Foto: Facebook

ŽANAMARI LALIĆ nedavno se vratila iz Egipta, taman na vrijeme dok nije postalo gusto. Pjevačica je u toj zemlji bila na odmoru s prijateljima i kaže da se sjajno provela. "Imali smo dobar tajming, tako da nismo imali nikakvih neugodnosti, osim što nam se gotovo usred pustinje pokvario autobus i satima smo morali čekati drugi. Inače je bilo odlično, nisam imala bolji godišnji u zadnjih godinu i pol, pravi turistički obilazak, malo do Kaira, do Luxora. Nismo puno izlazili, rano smo odlazili u krevet, jedino smo otišli u Hard Rock cafe, na moju inicijativu, jer gdje god da odem, uvijek to posjetim", ispričala je za Index Žanamari.

Pjevačica je inače control freak, ali na odmoru se opustila

Pjevačica kaže kako inače u svemu voli imati kontrolu, no što se Egipta tiče, njezina je ekipa birala destinaciju. "Ja sam se samo priključila. Inače sam control freak, pa sam sada rekla, ma neka barem sedam dana netko drugi misli za mene", smije se Žanamari. Jedna od uspomena na Egipat bit će joj Tutankamonova slika na papirusu koju je dobila, a ono što joj se na odmoru nikako nije sviđalo je bilo cjenkanje. "To mi je bilo grozno, potpuno iscrpljujuće. Išla sam kupiti gel za tuširanje, u ljekarnu, jer tamo su sve ljekarne, i prodali su mi ga za 100 kuna, nije mi se dalo cjenkati i svađati, iako bi tako platila možda tek deset kuna. Tako da mi je to bilo najskuplje tuširanje u životu", ispričala je Žanamari.

"Nemam predrasuda i mislim da ljubav nema granica"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Egiptu je upoznala i pokojeg lokalca te kaže da su jako ljubazni. "Simpatični Mihael nas je vozio okolo i dao nam CD s egipatskim houseom. Zvao nas je i da idemo van s njim, ali nismo htjeli jer smo se rano dizali i išli na izlet u Kairo", kaže Žanamari. Ipak, na ovom joj se odmoru nije dogodila neka ljubavna priča, ali kaže da nema predrasuda te bi se mogla zaljubiti u nekoga iz druge kulture. "Nisam imala takvih iskustava, ali mislim da ljubav nema granice. Inače nemam predrasude, jedino bi mi, barem na početku veze, prije no što bi postala ozbiljna, razdaljina bila problem, ne znam kako bi se viđali. Ali kada bi to nešto stvarno bilo ono pravo, čak bih se i preselila na drugi kraj svijeta. Barem mi zbog posla ne bi bio problem, moj se posao može raditi bilo gdje, glazbenih studija ima bilo gdje. Zbog toga mi je drago da se bavim takvim poslom, u kojem je sve moguće", kaže zgodna pjevačica.

Žanamari podržava prosvjednike u Egiptu te kaže kako i sama ima revolucionarni duh i bila bi spremna izaći na ulice i boriti se za neko uvjerenje.  "Ja bih definitivno bila spremna na prosvjed da osjetim potrebu. A oni naravno da prosvjeduju jer ih predsjednik nazaduje. Kada vidite kako žive, u kakvim kućama, i kakva neimaština tamo vlada i prljavština, grozno. Mrtve deve plutaju po rijeci u centru Kaira, a mi jedemo u blizini u nekom restoranu koji je otmjen. Njima je to normalno", kaže.

"Kod nas očito uvjeti nisu toliko teški da idemo raditi revoluciju"

Iako se i u Hrvatskoj mnogi bune protiv stanja u zemlji koje je daleko od blistavog, još nitko nije izašao na ulicu i uistinu pokrenuo neku promjenu. Žanamari misli da je tako jer je nama ipak još sasvim dobro. "Kod nas još nije tako radikalna situacija, mi još donekle i napredujemo. Svi se nešto izvlače na tu recesiju, ali ja mislim da svaki pojedinac, ako se potrudi, može živjeti, iako su teški uvjeti. Ali očito nisu toliko teški da idemo raditi revoluciju, ipak idemo u pozitivnom smjeru. Mene osobno recesija nije dotaknula, imam i više posla nego prije. Mi, za razliku od Egipćana, barem imamo pravo glasa, pa koga izaberemo, taj nas vodi. Ako nismo zadovoljni, sami smo si krivi", misli Žanamari.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara