Zaradio 6,5 milijuna kuna za par sati posla

Zaradio 6,5 milijuna kuna za par sati posla
Foto: Instagram

KOLIKO vrijedi nekoliko sati igranja videoigara i nekoliko tvitova o tome? Milijun dolara ako se zovete Tyler Blevins, milijunima poznatiji kao Ninja - najpraćeniji igrač videoigara u svijetu.

Blevins je bio jedan od nekoliko odabranih profesionalaca s velikim brojem fanova koje je Electronic Arts odabrao za promociju svoje najnovije igre, Apex Legends.

27-godišnjak, koji je poznat i po čestim promjenama boje kose, o novoj igri Respawn Entertainmenta tvitao je 5. veljače, te ju je zaigrao pred svojih više od 13 milijuna pratitelja na streaming platformi Twitch. Za to, plaćeno mu je oko milijun dolara (oko 6,5 milijuna kuna), otkrio je izvor za Reuters.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2v1 CLUTCH for the win with @Jordan_Fisher

A post shared by Tyler Blevins (@ninja) on

Iznos je to koji reflektira sve veću borbu za dominaciju u žanru battle royale, nakon što je megapopularni Fortnite prisilio velike izdavače poput Electronic Artsa da se u njemu okušaju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Ninja is...going IN right now" #ApexPartner

A post shared by Tyler Blevins (@ninja) on

Predstavnici Electronic Artsa odbili su komentirati iznose, no potvrdili su da su angažirali i poljsko-kanadskog streamera Shrouda, koji ima gotovo 6 milijuna pratitelja na Twitchu te još neke druge, sa svih strana svijeta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tyler Blevins (@ninja) on

Cijena dionica EA-a i tržišna vrijednost porasli su 16 posto, ili 4 milijarde dolara, u tri dana nakon lansiranja Apex Legendsa, a mjesec dana kasnije igra ima 50 milijuna korisnika, četvrtinu Fortniteovih 200 milijuna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Best. Laugh. Ever. @basicallyidowrk

A post shared by Tyler Blevins (@ninja) on

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara