Zašto je pjesma stara 14 godina već 200 tjedana u top 100 najpopularnijih hitova

Zašto je pjesma stara 14 godina već 200 tjedana u top 100 najpopularnijih hitova

Screenshot: YouTube

PJESMA Mr. Brightside benda The Killers već je 200 tjedana u nizu među top 100 najpopularnijih singlova u Velikoj Britaniji prema ljestvici Official Singles Chart Top 100. I možda to čak i ne bi bilo toliko neobično da nije riječ o pjesmi koja je izašla 2004. godine.

Od srpnja 2016. godine bilo je samo nekoliko prilika u kojima hit iz 2004. godine nije bio među sto najpopularnijih singlova. Zašto? Zahvaljujući internetu i streamanju. Prema podacima British Phonographic Industry ta je pjesma najstreamanija od svih pjesama izdanih prije 2010. godine, a samo je u protekloj godini dana streamana 45 milijuna puta. 

U prva tri mjeseca 2018. godine streamana je skoro 900 tisuća puta. No, nije samo streamanje ono što pjesmu drži među top 100. Ona je ove godine skinuta (legalno, naravno) u prosjeku 696 puta tjedno, stoji na službenim stranicama Official Chartsa. Dosta dobro za 14 godina staru pjesmu.

 

Od starijih pjesama na istoj ljestvici dobro stoje i Wonderwall od Oasisa te All I Want For Christmas Is You Mariah Carey i Fairytale of New York The Poguesa, u božićnom razdoblju, očekivano.

>>>Sve ove godine krivo smo pjevali: The Killersi otkrili prave stihove "Mr. Brightsidea"<<<

Inače, Mr. Brightside prošle je godine dobila titulu i najslušanije pjesme 2000-ih.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara