Zavirite u tvornicu vibratora: "Najbolji dizajn je onaj kad sam inspirirana anatomijom i užitkom"

Zavirite u tvornicu vibratora: "Najbolji dizajn je onaj kad sam inspirirana anatomijom i užitkom"

Screenshot: YouTube

"KAD SAM počela ovdje raditi lagala sam obitelji da sam se zaposlila u tvornici plastike", kaže Diana, jedna od zaposlenica u tvornici Doc Johnson u SAD-u koja proizvodi vibratore i druge vrste igračaka za odrasle.
 
Diana tamo radi već 30 godina. I jako je zadovoljna. Baš kao i umjetnica Anjani Hunaman koja oblikuje vibratore. "Najbolji dizajn je onaj kad sam inspirirana anatomijom i užitkom", kaže ona u intervjuu Natashi Vargas-Cooper za BuzzFeed.
 
Tvornica seksualnih pomagala, ili igračaka, kako vam se sviđa, smještena je u kompleksu od 10 zgrada, u predjelu North Hollywood, sjeverozapadno od Los Angelesa. 
 
U 8-satnoj smjeni proizvede se 15.000 komada igračaka, odnosno oko pet milijuna komada godišnje. Potražnja stalno raste, pa se ovi radnici ne boje "tehnoloških viškova". "Prije smo bili građani drugog reda, a danas je raditi ovdje neka vrsta prestiža", kaže jedan od distributera.
 
Imidž tvornice drastično se promijenio od početka poslovanja, a zahvaljujući ekspanziji pornografije te popularizaciji vibratora na televiziji i filmu, kao i porastu broja seks-shopova, zarada stalno raste.
 
Frank, jedan od 500 radnika koliko ih Doc Johnson zapošljava, tijekom svog dugogodišnjeg rada u tvornici vibratora izgubio je prst, no kaže: "Što se tu može, događa se, no, ipak je ovo siguran i stalan posao".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara