Završena Modna gušterica na Festivalu mode u Varaždinu

U SKLOPU Fashion weekenda, festivala mode koji se do subote održava u prekrasnom baroknom gradu Varaždinu, održana je druga po redu Modna gušterica - natjecanje mladih modnih dizajnera.

Svoju kreativnost i originalnost prikazalo je 17 kreatora kojima je zadatak bio kreirati pet modela za jesen-zimu 2006-2007 godine.

Kreativnosti nedostajalo nije, tako da je žiri imao pune ruke posla da odluči tko će biti ovogodišnji pobjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon što je mnogobrojna publika vidjela kreacije svih 17 dizajnera, prikazana je nova kolekcija prošlogodišnjeg pobjednika Đorđa Smajlovića, a žiri kojeg su sadržavali Tonči Vladislavić, Natasha Pershuh, Bojana Radović, Amela Radan i Ivona Pandža, povukao se na 15 minutno vijećanje.

Po njihovom povratku proglašen je pobjednik - Igor Galaš, koji je zaprimio novčanu nagradu od 10.000 kuna, te Grand Prix Modna gušterica. 

"Uopće nisam očekivao nagradu, jer sam kolekciju radio iz srca, za sebe. Kolekcija nije nosiva, nije za obući i otići u grad na kavu. Ovo je više avangardna i eksperimentalna moda. Novac će mi pomoći u proširivanju djelatnosti, kupit ću si neke nove strojeve" - otkrio je ponosni pobjenik.

Uz njega, pobjednica je i Jelena Vojković, čiju je kolekciju najboljom proglasio stučni žiri Varteks teama. Jelena je s nagradom Varteks Hands dobila priliku kreirati mini kolekciju za njihov brand Nomadic, koja će se prodavati u trgovinama Quatris.

Autorice fotografija su Maja Rašić i Maša Malčević-Pećnik. Izvor www.fot-o-grafiti.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara