Završio Royal Ascot: Pogledajte kakve šešire biraju britanske jet setterice

DALEKO su Hrvatice i Hrvati od pravog jet seta, podsjećaju nas britanske princeze, prinčevi i ostali pripadnici tamošnjeg kruga ljudi u koji tu i tamo može zaviriti netko ne-plave krvi, a koji se ovog tjedna družio na konjskim utrkama u Ascotu.

Radi se o petodnevnim konjskim utrkama na kojima su oči više uprte u otkačene odjevne kombinacije upotpunjene obaveznim šeširima nego u konje. Inspiracije ni ove godine nije manjkalo. Djevojke i žene hipodromom su defilirale u najšarenijim ikad viđenim šeširima. Mada je Royal Ascot skup kojim diktira engleska elegancija ove godine žene su si dale oduška i sve pretvorile u mali kraljevski cirkus.

Osim "običnih" djevojaka, u prvom redu utrke su gledale i princeze Beatrice od Yorka i Eugenija od Yorka, Charles i Camilla Parker Bowles te nezaobilazna kraljica Elizabeta koja je na utrke dolazila u kraljevskoj kočiji. Upravo je The Queen poznata u svijetu kao velika ljubiteljica šešira, a ovo je društveni događaj kad si je napokon mogla dati oduška, mada kroz ovih nekoliko dana nije imala nikakve izlete u preekstravagantno.

Želite biti dio jet-seta?

Ukoliko želite biti dio ovog društva morate se strogo pridržavati njihovih pravila. Nije lako biti i postati njihov član, pogotovo ako niste plave krvi. Dakle, ukoliko želite sjediti uz bok princezama i prinčevima, netko od njih vam osobno mora uputiti pozivnicu za ovaj event. No, pozivnicu vam može poslati i netko tko nije dio kraljevske obitelji, međutim, u tom slučaju ta je osoba morala biti najmanje četiri puta na Royal Ascotu i to u najvišem društvu.

Mlade djevojke koje "žive za jet set" na pozivnicama rade godinama ne bi li se jednom godišnje ugurale u prve redove na ovim konjičkim utrkama i tako osjetile čari koje pruža kraljevska loža.

Kao što smo već objavili, Royal Ascot je događanje smješteno zapadno od Londona u mjestu Ascot u Berkshireu, deset kilometara od Windsor Castlea u vlasništvu britanske kraljevske obitelji. Prvi Royal Ascot održan je 1711. godine, a danas je prestižno događanje u Engleskoj na kojemu nezaobilazno prisustvuje kraljica Elizabeta.

L.V.
Foto: JLP
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara