Zbog golih guza i grudi Fejs i Instagram uveli ogromnu promjenu, skužili ste?

Zbog golih guza i grudi Fejs i Instagram uveli ogromnu promjenu, skužili ste?
Foto: Facebook

INSTAGRAM i Facebook odlučili su ukloniti tri popularna emotikona, breskvu, patlidžan i kapljice, javljaju svjetski mediji. Facebook, u čijem je vlasništvu i Instagram, promijenio je pravila prije nekoliko dana te korisnici tri navedena emotikona više ne mogu koristiti jer se sva tri koriste isključivo u komentarima seksualnih konotacija koji su često uvredljivi.

Sva tri emotikona, pogotovo emotikon breskve koja označava žensku stražnjicu, obožavaju korisnici diljem svijeta, uključujući i Hrvate. Odzvonilo je i influencericama koje su svoju guzu često opisivale emotikonom breskvice.

Promjena je, kažu iz Facebooka, usmjerena na seksualne radnice koje više neće moći prodavati svoje usluge na društvenim mrežama, a zabrana će utjecati i na sve one koji koriste emotikone za razgovor ili šale o seksu. 

Iz Facebooka su kazali da je protiv novih pravila da se zabranjeni emojiji koriste za pokrivanje genitalija u slikama koje se dijele na platformama. U uvodu ovog novog dodatka Facebook navodi da on podvlače crtu "kad sadržaj olakšava, potiče ili koordinira seksualne susrete između odraslih."

Bilo da je riječ o izravnom nuđenju ili poticanju seksualnih razgovora i sadržaja ili sugestivnom poticanju, Facebook će od sada uklanjati svaki takav sadržaj. Nekoliko uzastopnih kršenja pravila o korištenju emojija ili eksplicitnom sadržaju može rezultirati trajnom deaktivacijom računa.

Ova odluka Facebooka mnoge je razbjesnila jer im nije jasno da se mreža još uvijek nije izborila s, primjerice, antivakserima, a smetaju joj guzice i penisi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara