Zbog oduzimanja "Kiklopa" Nives Celzijus bi mogla zaraditi pola milijuna kuna

Tekst: I.M.L.
Foto: Index (Arhiva)

PRVA sudska rasprava povodom tužbe Nives Celzijus i izdavačke kuće Premier media d.o.o. Zagreb protiv Sajma knjige u Istri i agencije Puls, trebala bi se održati 1. prosinca na zagrebačkom Općinskom sudu. Naime, Nives je svojom knjigom "Gola istina" uzburkala javnost, ali i književne krugove. Iako je prodano čak oko 50 tisuća primjeraka "Gole istine", direktorica Sajma knjige u Istri Magdalena Vodopija i agencija Puls odbili su Celzijus uručiti nagradu "Kiklop" za Hit godine, iako je bila najprodavanija autorica na hrvatskom tržištu.

Haljina vrijedna 16 tisuća kuna

Nives, koja već priprema i drugu knjigu punu sočnih detalja iz života nogometaša, i izdavačka kuća Premier media d.o.o. podnijeli su optužnicu Općinskom sudu, u kojoj potražuje naknadu troškova u iznosu od 550 tisuća kuna. U specifikaciji posrednih i neposrednih troškova koji su nastali zbog nedodjeljivanja "Kiklopa", tužitelji navode troškove dviju kupljenih avionskih karti, uplaćenog smještaja u pulskom hotelu Histria za dvije osobe te glamuroznu haljinu za Nives Celzijus vrijednu 16 tisuća kuna, potom troškove konferencije za medije, promotivnih i izdavačkih aktivnosti te "gubljenja kredibiliteta tvrtke u poslovnom smislu", prenosi Slobodna Dalmacija.

Iako je prvo ročište zakazano tri dana prije početka ovogodišnjeg 15. po redu Sajma knjige u Istri, koji će trajati do 13.prosinca, Magdalena Vodopija je potvrdila kako to neće spriječiti njezin odlazak na sud i očitovanje se po pitanju tužbe. Nives Celzijus i izdavačku kuću Premier media zastupa odvjetnica Tatjana Šijan, koja je sudskim putem zatražila rješavanje ovog spora, nakon što je propalo njegovo mirno rješavanje, odnosno nakon što su se predstavnici Sajma knjige u Istri odbili ispričati putem medija te ipak uručiti nagradu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara