"Zbog ovog je čitav internet oduševljen milijarderom koji je uhvaćen u preljubu"

"Zbog ovog je čitav internet oduševljen milijarderom koji je uhvaćen u preljubu"
Foto: Wenn

ŠEF Amazona Jeff Bezos optužio je magazin National Enquirer za ucjenu te objavio mail u kojemu se opisuje deset fotografija (među kojima su i one eksplicitne) čijom objavom mu se navodno prijetilo ako ne pristane na tražene uvjete.

Reakcije na njegovu objavu ne prestaju pristizati, a većina je sad na strani najbogatijeg čovjeka svijeta koji je još prije nekoliko tjedana bio glavna tema svjetskih tabloida zbog izvanbračne afere. "Nevjerojatno je da je National Enquirer toliko odvratan da je cijeli internet oduševljen milijarderom koji je uhvaćen u preljubu", tvitao je urednik WIREDA, Nicholas Thompson.

"Ne volim Jeffa Bezosa općenito, ali trenutno ga volim", napisala je Kara Swisher, jedna od osnivačica Recodea.

"Kako nevjerojatno učinkovit odgovor na ucjenu i iznudu", napisao je urednik BuzzFeeda Ben Smith.

Kolumnistica Posta Karen Tumulty napisala je da je "Bezos ovime uništio način poslovanja Enquirera". 

Podsjetimo, najbogatiji čovjek svijeta tvrdi da su ga iz kompanije American Media Inc, koja ima vlasništvo nad magazinom, pokušali ucijeniti privatnim fotografijama da odustane od istrage o tome kako je magazin došao u posjed privatnih poruka koje je on izmjenjivao sa svojom tadašnjom ljubavnicom, a današnjom partnericom te koji su bili motivi objave tih poruka.

Uvjet da se fotografije ne objave bio je da Bezos objavi "lažnu izjavu za medije u kojoj će tvrditi da nema nikakvih saznanja ili osnova na temelju kojih bi mogao tvrditi da su njihove objave bile politički motivirane ili pod utjecajem političkih snaga".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara