Zbog ovog selfieja obitelj misice morala je pobjeći iz Iraka: "Prijete joj da će je ubiti"

Zbog ovog selfieja obitelj misice morala je pobjeći iz Iraka: "Prijete joj da će je ubiti"

Foto: Instagram

OBITELJ Miss Iraka morala je pobjeći iz zemlje nakon što je ona na Facebooku objavila fotografiju s Miss Izraela.

Fotografija nastala na svjetskom natjecanju u Las Vegasu, na kojoj iračka missica Sarah Idan pozira s Izraelkom Adar Gandelsman, izazvala je bijes u Bagdadu. Izraelska misica na lokalnoj je televiziji otkrila da je obitelj njene prijateljice iz Iraka morala napustiti svoj dom i pobjeći kako bi se spasila.

"Ljudi su im prijetili, njoj su poručili da će joj oduzeti krunu i ubiti je ako ne obriše fotografiju. Pobjegli su iz Iraka barem dok se situacija ne smiri", ispričala je Adar za Times of Israel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sarah danas živi u Americi, a odlučila je objaviti fotografiju kako bi pokazala da je suživot moguć, rekla je Adar. Na kraju se pokazalo da u glavama mnogih suživot nije opcija. Iako je fotografiju lajkalo više od 3600 ljudi, daleko je veći broj onih koje je razbjesnila. Naime, između Izraela i Iraka nema diplomatskih odnosa, a Irak ne priznaje postojanje Izraela.

Adar je izjavila da se nada da će jednog dana zavladati mir između dviju zemalja i dviju religija te da njihova djeca neće morati ići u vojsku.

"Pitala me da se fotografiramo i ja sam pristala, rekla sam joj da se i ja nadam da će zavladati mir i da želim poslati takvu poruku", rekla je Adar i dodala da su obje u svojim zemljama služile vojni rok. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara