Želite li da postanete milioner?

Želite li da postanete milioner?

VJEROJATNO znate i sami da naši istočni susjedi imaju svoju verziju kviza "Tko želi biti milijunaš" na BK televiziji, a danas smo saznali da se netko od njih potrudio i napravio kompjutersku verziju popularnog kviza.

Za srpsku računalnu verziju kviza saznali smo sasvim slučajno, putem Useneta. Program velik (ili malen) oko 800 Kb možete downloadati na adresi http://ww1.infosky.net/~milika/, stranici autora igre.

Igra je obogaćena originalnim scenama iz srpskog "Milijunaša", a nas su najviše zainteresirala pitanja, kojih u aktualnoj verziji igre ima čak 3184. Usput budi rečeno, u najrazvikanijoj hrvatskoj računalnoj verziji kviza, kojeg možete nabaviti na adresi http://milijunas.gamer.hr/, ima točno 1050 pitanja.Po pokretanju "Milionera" prvo smo se morali naviknuti na pisanje "po Vuku", zbog čega smo izgubili dragocjene bodove (u "Milioneru" bodove gubite proporcionalno s vremenom razmišljanja) razmišljajući o pitanju: "Koji je glavni grad Misurija". Inače, ponuđeni odgovori su "Kazablanka", "Džeferson siti", "Skoplje" i "Leskovac".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U "Milioneru" su prisutna i pitanja iz srpske povijesti, koja su najviše odgovorna za činjenicu da nismo uspjeli doći do kraja igre odnosno do "3 miliona dinara".Upravo je zbog "lokalnih pitanja" ali i nemalog ukupnog broja pitanja srpska verzija "Milijunaša" teža, te predstavlja veći izazov potencijalnom znalcu.

Poseban dodatak predstavlja programčić od svojih 300 Kb, kojeg možete skinuti s iste stranice, a putem kojeg možete kreirati vlastita pitanja te ih poslati autoru igre, koji će ih tada uvrstiti u novu verziju igre.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara