Željko Pervan uzvratio Blanki Vlašić: "Skačeš previsoko! Nismo mi jedna vrsta"

Željko Pervan uzvratio Blanki Vlašić: "Skačeš previsoko! Nismo mi jedna vrsta"
Foto: Instagram/Damir Spehar/PIXSELL

ATLETIČARKA Blanka Vlašić ugostila je komičara Željka Pervana na trećem "Susretu u Riječi" u punom splitskom sjemeništu. Razgovarali su o vjeri i svom doživljaju vjere, ali i životu.

Pervan je otkrio svoje viđenje Boga, prenosi Slobodna Dalmacija.

"Meni dokaza ne treba, ja vjerujem. Vjerujem u Boga koji je Ljubav", kazao je, dodavši kako razumije one koji promišljaju svoju vjeru, pa pronalaze zamjerke Bogu u, recimo, patnji. "Zašto neki pate, a ničemu krivi nisu? Ako im Bog ne može pomoći, onda nije Svemoćan, ako im ne želi pomoći tada je monstrum. Što su Bogu skrivili? Ništa! To je jednostavno patnja ničim uzrokovana", rekao je.

U jednom trenu pojavila su se neslaganja između njega i Blanke jer se pokazalo da ne gledaju jednako na vjeru. Dok je ona tvrdila da svatko od nas treba naći put k svetosti, način da kroz život ide pošteno, on se s tim nije složio.

"Skačeš previsoko! Nismo mi jedna vrsta, mi smo sedam milijardi vrsta. Nećeš vidjeti da lav pase travu, niti da gepard trči 25 kilometara na sat, ali ćeš među ljudima naći i Mozarta i Hitlera", rekao je.

Dodao je da mu snagu u životu daju supruga i kćeri, a otkrio je da obraćanje vidjelica vjernicima u Međugorju smatra pretjerivanjem. Ispričao je da desetljećima ne jede petkom, ne zato što Bogu treba njegov post, nego jer je dao riječ "onom kojeg voli".

"Biti svećenik i biti liječnik to su dva poziva, sve ostalo su zanimanja. No nemojte misliti da su svi oni na pravom mjestu, neki su dobrano zalutali", istaknuo je.

"Kada čujem 'Bog me kaznio!' zgrozim se. Ma nije te, čovječe, Bog kaznio, kaznila te tvoja pohlepa, glupost, loša ambicija. Bog ne kažnjava, Bog voli, Bog je savršen, ljubav sama", zaključio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara