Žene doživljavaju dulje i jače orgazme zahvaljujući samo jednom triku

Žene doživljavaju dulje i jače orgazme zahvaljujući samo jednom triku
Ilustracija: Instagram

NOVA studija pokazala je kako žene u orgazmima mogu uživati 17 posto dulje.

Online sex shop Lovehoney proveo je istraživanje koje je pokazalo kako dodavanje jednog predmeta može ženi pomoći da ima bolje i dulje vrhunce, piše Daily Star.

Prema tom istraživanju, dodavanje seksualne igračke u spavaću sobu omogućilo je ženama da imaju orgazme u trajanju do 23,3 sekunde, u usporedbi s 19,9 sekundi kad su masturbirale ručno.

Istraživanje je pokazalo i da ženama treba četiri puta više vremena da dođu do vrhunca kad za masturbaciju koriste vibrator, a ne ruke.

Studiju je provela neuroznanstvenica dr. Nicole Prause, osnivačica biotehnološke tvrtke Liberos, a korišteni su Happy Rabbit vibratori kakve prodaje Lovehoney.

Analizirani su uzorci aktivnosti mozga 17 žena i prosječno im je trebalo 26,4 minute do vrhunca koristeći vibrator, u usporedbi sa 6,5 minuta ručnog rada.

"Istraživanje je pokazalo da su žene postigle više uzbuđenja tijekom orgazma koristeći vibrator u odnosu na ručnu stimulaciju i njihovi orgazmi trajali su 17 % dulje", kaže Prause.

"Naša početna hipoteza bila je da će korištenje vibratora Happy Rabbit prije dovesti žene do vrhunca nego ručna masturbacija. No otkrili smo da se žene žele igrati, istraživati i uživati u svojoj novoj igrački, što je rezultiralo duljim seksualnim iskustvima sa širim senzacijama i više uzbuđenja nego kad se koriste samo ruke."

"Sad imamo znanstveni dokaz da žene uživaju u duljim i intenzivnijim orgazmima koristeći vibrator", rekli su iz sex shopa. "Bilo je lijepo predstaviti nove proizvode kroz znanstvenu studiju jedne od vodećih svjetskih neuroznanstvenica i dobiti takve pozitivne rezultate."

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara