Žene žele da ih čujemo

Žene žele da ih čujemo

Foto: Press fotografija

MUŠKARCI danas vrlo rijetko pokazuju svoju nježnu stranu, pokazalo je istraživanje brenda Milka - "Koliko smo nježni", provedeno ovih dana u Hrvatskoj. Krijemo osjećaje ljubavi i nježnosti smatrajući da emocije treba kontrolirati, potiskivati i da je onaj koji pokazuje nježnost slabić - što je potpuno pogrešno! Zbog tog straha mnogo gubimo. Nesvjesno ulazimo u začarani krug - ako mi ne pokazujemo nježnost, neće ni žene nama. A nježnost nam je svima potrebna.

Žene mogu i znaju tolerirati mnogo toga. Pomirit će se s tim da je naša majka savršena i nedodirljiva, da većinu večeri provodimo uz televizor, da joj ne pomažemo u kućanskim poslovima, da je ne izvodimo, da ne provodimo dovoljno vremena s djecom... Jedino što žene ne žele tolerirati je nedostatak nježnosti i pažnje.

Ako nas lijepo zamoli da postavimo stol kad je već napravila večeru, zar nam je to teško? Ako nam priča nešto što joj je važno - valjda nije toliki problem da je barem saslušamo. Dovoljno je primijetiti da je promijenila frizuru, da se sjetimo godišnjice, njezinog rođendana… Mali znak pažnje vrijedit će mnogo više od skupog dara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Loše je potpuno se opustiti i smatrati da vezu ne treba graditi, jednom kada se odnos ustalio. Pažnja je potrebna i nama i njima, baš kao u danima zabavljanja. Svaku vezu, zvala se ona zabavljanje ili brak, treba njegovati.

Prvo zaboravite na poznati mehanizam projekcije - uvijek je onaj drugi kriv. Egoizam je danas najveći razlog za rastavljanje dvoje ljudi. Drugo - njegujte komunikaciju. Ona je, uz ljubav, ključ uspjeha veze.

Govorite jedno drugom što vam smeta, što vas boli, što vam je potrebno. Dok god razgovarate, ima nade da će vaša veza opstati. Onog trenutka kada počnete šutjeti situacija je ozbiljna, a tišina postaje sklonište.

Psiholozi sve češće upozoravaju da imamo sve manje sluha jedni za druge - da ne znamo slušati. Čujemo samo prve dvije, tri rečenice koje voljena osoba izgovori, nakon čega postajemo nestrpljivi, odmah izvlačimo zaključak ili krećemo u svoju priču jer mislimo da znamo nastavak. Usudite se naučiti primiti čitavu "emotivnu poruku", čitati "između redaka" jer neće svi moći, znati ili smjeti točno reći što ih muči.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?