Žestoko napali Natalie Portman: "Obična licemjerka, smiješna je"

Žestoko napali Natalie Portman: "Obična licemjerka, smiješna je"
Foto: Guliver Image/Getty Images

NATALIE PORTMAN na ovogodišnju je dodjelu nagrada Oscar došla odjevena u ogrtač sa sitnom posvetom koja je izazvala veliku pažnju. Na rubu Diorova ogrtača bila su izvezena imena redateljica koje nisu nominirane za Oscara, a Natalie smatra da su itekako trebale biti.

"Htjela sam im odati počast na suptilan način", rekla je na pitanje novinara zašto je na njenom ogrtaču ispisano Greta Gerwig, Lulu Wang, Melina Matsoukas, Kasi Lemmons, Lorene Scafaria, Marielle Heller i Alma Har'el.

U kategoriji najboljeg redatelja ove su godine bili nominirani samo muškarci. Tijekom 92 godine duge povijesti dodjele Oscara ista situacija ponovila se 87 puta.

Dok su mnogi hvalili Natalien potez, drugi su ukazivali na njenu licemjernost. Naime, Natalie ima producentsku kompaniju handsomecharliefilms, a među redateljima sedam filmova koje je ta kompanija snimila samo je jedna žena. Pogađate, Natalie.

"Smiješno je da je Natalie Portman angažirala 0 (nula) žena za režiranje filmova koje je snimila njena kompanija. Mislim da je snimila sedam filmova i angažirala je muškarce za njih. Holivudski licemjeri su smiješni", poručili su korisnici Twittera.

"Dosta mi je toga što se plješće odglumljenom (bijelom) feminizmu, naročito kad Natalie Portman ima produkcijsku kuću koja je angažirala samo jednu ženu redateljicu - NJU", dodao je drugi.

Korisnik OhMyMithrandir potrudio se napraviti popis filmova njene kompanije s redateljima koji su ih režirali.

"No Strings Attached" – Ivan Reitman
"Pride and Prejudice and Zombies" – Burr Steers
"Jane Got a Gun" – Gavin O'Connor
"Hesher" – Spencer Susser
"Love and Other Impossible Pursuits" – Don Roos
"A Tale of Love and Darkness" – Natalie Portman
"Eating Animals" – Christopher Dillon Quinn
"Eve" – Natalie Portman
"Foxy Trotter" – Chris Prynoski
"Important Artifacts and Personal Property from the Collection of Lenore Doolan and Harold Morris, Including Books, Street Fashion, and Jewelry" - nije još poznat redatelj.
"Best Buds" - nije još poznat redatelj.

Ipak, važno je naglasiti da svi ti filmovi imaju snažne ženske likove oko kojih se radnja vrti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara