Žiri i publika na nogama: Slijepa Hrvatica oduševila nastupom u njemačkom Voiceu

Žiri i publika na nogama: Slijepa Hrvatica oduševila nastupom u njemačkom Voiceu
Foto: Press

BERNARDA BRUNOVIĆ, porijeklom Hrvatica koja živi u Švicarskoj, svojim je nastupom u nedjelju navečer ostavila bez daha sve koji su gledali njemačku verziju showa The Voice.

Bernarda je slijepa od rođenja, a svojom je izvedbom pjesme I Heard It Through The Grapevine Marvina Gayea žiri i publiku podigla na noge te zaradila gromoglasan pljesak i uvjerljiv prolaz u daljnje natjecanje. 

"Imala sam takvu želju da vidim, imam 33 operacije iza sebe. Ali nijedna operacija nije pomogla, nada je stalno bila tu i uvijek je iznova uništena. Na jednoj operaciji sam izgubila lijevo oko i sad imam staklenu protezu. U dobi od 15 godina rekla sam da mi je dosta, bilo je previše bolnica, lijekova, narkoza...", ispričala je ova inspirativna 25-godišnjakinja.

Ona je dosad napisala čak 250 svojih pjesama, a u showu je naglasila i da su joj neke pjesme spasile život. "Čula bih neku pjesmu u teškom trenutku i dobila bih volju i snagu da ustanem i borim se dalje", rekla je.

"Želim pokazati publici i svima da je sve moguće. Da nikad ne treba odustati i da čovjek treba zgrabiti sve što mu život pruža i učiniti od toga što može. Dok sam živa, uvijek će postojati nada - san da ću jednom progledati", rekla je.

Bernarda se 2011. godine natjecala na švicarskom izboru za pjesmu za Eurosong te završila na drugom mjestu. Pobjeda joj je pobjegla za dlaku. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara