Zlarinsko ljeto: Zaljubljeni Lana Klingor i Goran Bogdan zajedno provode radni odmor

I OVE je godine otok Zlarin kraj Šibenika ugostio već tradicionalno, sada sedmo Zlarinsko ljeto. Zastave i najavni plakat iz kista Jagode Kaloper izvješeni su u srpnju, a završna multimedijska predstava "Tko se boji vuka još" izvest će se u subotu, 14. kolovoza, s početkom u 21 sat, ispod Leroja u središtu otoka Zlarina. Produkciju potpisuje Kazališta Tvornica lutaka, režiju Petra Radin i Leon Lučev, a scenarij je nastao u scenarističkoj radionici pod vodstvom Olje Runjić, te su ga pisala djeca uz potporu glumca Filipa Šovagovića i redatelja Marija Kovača.

Djeca su ove godine suočena s zahtjevnom temom straha s kojom se susreću od rođenja do smrti, a život na otoku čini je još izazovnijom. Dramsku radionicu, kao i cijelu produkciju i organizaciju potpisuju, kao i svake od prethodnih sedam godina, Petra Radin i Leon Lučev, a ove su se godine pridružili i brojni drugi poznati umjetnici: Filip Šovagović, Mario Kovač, Goran Bogdan, Gorana Marin i Krešimir Mikić, dio kojih će sudjelovati i u završnom happeningu.

Glazbenu radionicu vode Sandro Miljuš, Mirna Jelavić Shourgot , Marijeta i Marin Gregov te, kao posebna gošća voditeljica pjevanja Lana Klingor. Uz brojne druge sudionike na različitim instrumentima, stanovnike i goste otoka, na predstavi će nastupiti i pravi mali orkestar.

Likovnu radionicu vode Matija Šantić, Vinka Krnić, Iva Lipovac, Ivana Jelavić i Dijana Mijić, koji potpisuju maštovitu scenografiju i kostimografiju. Majstor svjetla i tehnički direktor je Alen Marin, ujedno i član grupe Kojoti. U vođenju radionica i kreiranju završne predstave sudjeluju sve generacije, a na probama se okupljaju brojni promatrači.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara