Zlatni Volan za Citroen C2 i VW Golf

Zlatni Volan za Citroen C2 i VW Golf

"GOLDENES LENKRAD" ili "Zlatni volan" je nagrada koju dodjeljuje stručni žiri i slavne osobe najčitanijeg nedjeljnog lista u Europi Bild am Sonntag. Nagrada se dodjeljuje od 1976. godine i to u četiri kategorije.

U kategoriji malih vozila nagradu je osvojio atraktivni Citroen C2,dok su u ostalim klasama dominirali domaći proizvođači. 

U Citroenu su posebno sretni zbog uspjeha njihovog modela na njemačkom terenu: « Smatram da je ova nagrada znak da je Citroën shvatio kako se prilagoditi različitim zahtjevima značajnog tržišta. To potvrđuju i naši prodajni rezultati. Na dobrom smo putu i nastavit ćemo u tom smjeru». Citroën je postigao rekord u prodaji na njemačkom tržištu u 2002. godini, a taj rekord će oboriti i ove godine"-prokomentirala je Magda Salarich, direktor Citroena za zapadnu Europu.

Ovo je treći put da Citroën osvaja Zlatni volan, AX je osvojio nagradu 1986., a XM 1989. u kategoriji velikih vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Volkswagen ima dvostruki razlog za slavlje. Novi Golf i Touran osvojili su  "Zlatni volan" u kategorijama kompaktnih vozila i kompaktnih monovoluma.
 
Novi Golf osvojio je 1016 bodova i 5 prvih mjesta u različitim kategorijama što je bilo dovoljno da odnese povjedu u kategoriji, pa čak i da zasjeni momčadskog kolegu, Audi A3, koji je ostao na drugom mjestu.  
 
Njemački bestseler Touran je za ukupnu pobjedu morao u devet od dvanaest kategorija biti jedan od troje najboljih vozila. Žiri je kao najveće kvalitete Tourana istaknuo dostignuća na  području podvozja, mjenjača, upravljača, kočnica, obrade i zadovoljstva u vožnji.

I za kraj spomenimo da je u visokoj klasi pobjedu odnijela nova generacija BMW-ove serije 5, dok je najboljim kabrioletom proglašen Mercedes CLK.
 
Ovaj događaj je inače i zanimljiv po tome što se ceremonija predaje nagrada održala pored Berlinskog zida to u noći kada je počelo njegovo rušenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara