Zoot Woman nastupaju na splitskom Atlantis Summer Challengeu 2008.

BRITANSKI elektronski pop rock bend Zoot Woman će 23.kolovoza ove godine nastupiti na Atlantis Summer Challengeu 2008., festivalu skatera koji se u Splitu održava po drugi put. Tom prilikom će ljubitelji electro-pop zvuka imati priliku uživati u vrhunskom glazbenom spektaklu kojeg će im priuštiti trio Zoot Woman, točnije, Stuart Price na basu, Johnny Blake na gitari i Adam Blake na klavijaturama koji je ujedno i frontman.

Bend su osnovali sredinom devedesetih, a njihov prvi album "Living in a Magazin" se brzo nakon izlaska 2001. godine pozicionirao na svjetskoj glazbenoj sceni kao predvodnik electroclasha te članove Zoot womana lansirao u glazbene zvijezde.

Osim što praše odličan electro-pop  i na velika vrata vraćaju osamdesete, njihov prvi singl "Living In a Magazine" dokazuje da je "i osamdesetih bilo dobre produkcije", a Stuart Price je odlučio od svega uzeti najbolje i lijepo upakirati u 21. stoljeće. Bez Kraftwerka gotovo da je nemoguće zamisliti glazbu osamdesetih pa im tako Zoot Woman zahvaljuju obradom pjesme "The Model".

Hitovi poput  "It's Automatic" Austrijance bacili na koljena

Dvije godine nakon objave prvog albuma skupina je objavila drugi po redu album jednostavnog naziva "Zoot Woman". Electro-pop trio je upravo odradio najavnu turneju za novi album "Things Are What They Used To Be" koji će izaći u lipnju ove godine. Da im popularnost svakim danom raste ide u prilog činjenica kako su proteklog vikenda zbog velikog interesa publike i navale na blagajne u bečkom klubu B72 odradili dva nastupa u dva dana (3. i 4. svibnja), a austrijski su posjetitelji uživali u hitovima poput "It's Automatic", "Living in a Magazin", "Gem", "Grey Day", "Taken it All", "We Won't Break" ili "Live in My Head". 

Više o grupi Zoot Woman provjerite na njihovoj službenoj i My Space stranici!

L.V.
Foto: Mike Kren

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara