Zorbanje kao uvod u Snježnu kraljicu

Naime, Snickers, glavni sponzor sljemenskog noćnog slaloma Fis Svjetskog kupa za skijašice, priredio je adrenalinsku poslasticu za ljubitelje skijanja, tj. Snickers Zorbing slalom.

Oni koji su odlučili bodriti naše skijašice na trgu Bana Jelačića, uz video-zid, mogli su tako iskušati svoju sreću i spretnost te osvojiti brojne nagrade, od kojih se ističu poklon paketi Snickersa i tečaj atraktivnog ljetnog sporta kite surfinga.

Zorb je umotvorina dvojice Novozelanđana, Andrewa Akersa i Dwana van der Sluisa, koji su unutar kugle promjera 3.2 metra, napravljene od prozirne plastike, odlučili staviti drugu kuglu promjera 1.8 metara, u koju kroz tunel ulazi Zorber. Kugle su povezane sa nekoliko stotina konopaca, a prostor između kugli ispunjen je zrakom od 70 centimetara.

Zorber, premještajući svoju težinu hodanjem, skakanjem i valjanjem pomiče Zorb, koji se može koristiti na plažama, betonu i po brdašcima, jer je jednostavno neuništiv.

Kada uđete u Zorb osjećate se spremni za let na Mars, stoga nije čudno što se Zorberi još nazivaju i Zorbonautima.

Svoje iskustvo Zorbanja Indexov novinar može opisati i iz vlastitog iskustva: kao valjanje po vodenom krevetu. Prije ulaska u Zorb, kroz izrazito uski tunel, potrebno se razodjenuti, izuti te se konačno prepustiti nemislosrdnom rotiranju u izrazito komformnoj, ali ne odveć ugrijanoj atmosferi. Indexov novinar stoga Zorbanje preporuča za vrijeme sunčana kolovoška dana na prostranoj zelenoj livadi. Objedovanje prije istoga u svakom slučaju nije odveć pametno.

V.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara