Zuhra i Đorđe Novković okupili estradnu elitu

Najveće domaće zvijezde okupile su se u zagrebačkoj Tvornici za potrebe snimanja Zuhra Light Showa, u kojem je poznati glazbeni autor Đorđe Novković proslavio 40 godina na domaćoj glazbenoj sceni, tokom kojih je napisao brojne hitove za gotovo sve izvođače koji su u tom periodu nešto značili u domaćoj zabavnoj glazbi.

Severina, Neda Ukraden, Jelena Rozga, Danijela Martinović, Vlado Kalember, Toše Proeski, Colonia, Petar Grašo, Femminem i Vladimir Savčić Čobi otpjevali su njegove najdraže pjesme, a izvedba legendarnog Miše Kovača ganula je Novkovića do suza.

S otprilike 3500 napisanih pjesama, Đorđe Novković spada u najplodonosnije domaće autore zabavne glazbe, a zaslužan je, između ostalog, i za evergreene poput "Virujen u te", kojeg je Severina otpjevala u emisiji, "Zora je", najvećeg hita Nede Ukraden, te udarnih Mišinih pjesama - "Ako me ostaviš", "Svi pjevaju, ja ne čujem" i "Ostala si uvijek ista".

Novković se i sam iznenadio velikim odazivom svojih pjevačkih suradnika, jer je na snimanju Zuhrine emisije bilo više istinskih pjevačkih zvijezda nego na svim domaćim festivalima zajedno.

Osim što potvrđuje velike zasluge Novkovića kao autora što se tiče zabavne glazbe u Hrvata, ta činjenica dosta govori i o popularnosti emisije Zlatana Zuhrića Zuhre, u kojoj su u dvije sezone, koliko se emitira, prodefilirale najpoznatije osobe iz domaćeg javnog života, a većina ih se drage volje vraća u emisiju.

D.K.
Foto: Nova TV

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara