Zumba na Jarunu: Miješajući guzom pomagale u borbi za dostupnost obrazovanja

Tekst: A.A.
Foto: Borna Čavrag/Index

KAKO miješanje guzom može pomoći milijunima siromašne djece da krenu u školu i obrazovanjem pobijede bijedu? Odgovor, čini se, zna slavna Kolumbijka Shakira, ambasadorica projekta 1GOAL Education for All. U okviru tog projekta Shakira je zamislila kampanju pomoću koje će osvijestiti javnost o postojanju 72 milijuna djece kojima je obrazovanje uskraćeno zbog siromaštva.

Pjavačica je izazvala svoje fanove na cijelome svijetu da se snime kako plešu zumbu, to jest Waka Waka ples na njenu istoimenu pjesmu, koja je i službena pjesma Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, te snimku postave na YouTube. Shakiri su se odazvali i nogometaši Barcelone koji su na slavlju povodom osvajanja prvog mjesta španjolske lige također zaplesali Waka Waka ples, a na YouTubeu se svakodnevno pojavljuje sve više videa ljudi koji svojim angažmanom žele pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na Jarunu su se tresle guze za obrazovanje siromašnih 

Projektu su se pridružile i Hrvatice koje treniraju Zumba fitness. Jučer su na Jarunu privlačile poglede svojom izvedbom Zumbe te ih u tome nije spriječilo ni sunce koje je upeklo. Waka Waka plesom pridružile su se borbi za dostupnost obrazovanja svima, a plesne pokrete svladao je i pokoji pripadnik muškog roda. Plesače s plemenitim ciljem gledao je i Bojan Jambrošić koji je Jarunom prošetao s nepoznatom plavušom. Među plesačicama se našla i pjevačica Marina Perazić koja je u posljednje vrijeme skinula gomilu suvišnih kilograma te se posvetila zdravijem životu uz puno vježbanja. "U 2010. sam odlučila živjeti zdravo i izgledati lijepo. Prvenstveno radi sebe, ali i radi moje obitelji i svih onih koji vole moju glazbu", izjavila je nedavno Marina.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara