Zvijezda GOT-a otkrila da je zamalo umrla tijekom snimanja serije

Zvijezda GOT-a otkrila da je zamalo umrla tijekom snimanja serije
Foto: Instagram/HBO

LIK Emilije Clarke u seriji "Igra prijestolja" doživio je gotovo sve - silovana je, bila je u zatvoru, ubili su joj brata, gledala je mnoštvo ljudi kako umire (uključujući njezinog muža) i doživljavala strašne stvari od svog rođenja. Srećom, to je samo fikcija. 

Ipak, Emiliji Clarke ni u stvarnom životu ne cvjetaju ruže. Glumica je u eseju za New Yorker priznala da je imala dvije aneurizme mozga.

Prva joj se, kaže, dogodila u teretani, nakon završetka prve sezone serije. Počela je osjećati glavobolju, a onda se njezino stanje pogoršalo. Da se ne bi pogubila, kaže, ponavljala je rečenice iz scenarija "Igre prijestolja". Hitno su je odvezli u bolnicu gdje su joj dijagnosticirali moždani udar koji ju je doveo u ozbiljnu životnu opasnost.

Clarke je podvrgnuta operaciji, a nakon zahvata se probudila u nepodnošljivim bolovima. Potom joj je dijagnosticirana afazija, odnosno potpuni gubitak govora. Glumica se uplašila da nikada više neće moći govoriti.

"Bilo je trenutaka kada sam molila liječnike da me puste da umrem", kaže Emilia. Nakon toga je imala još jednu operaciju.

"Oporavila sam se iznad svih očekivanja. Sad sam 100% zdrava", zaključila je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara