Zvijezde koje slave "Praznik 20.4."

Tekst: N.Š.
Foto: JLP, snoopdog.com, News Of the World
Screenshot: Youtube

DAN 20.4.postao je neslužbeni, kontrakulturni praznik za ljude koji se bore za legalizaciju kanabisa. Podrijetlo "blagdana" nije potpuno jasno , ali poznato je da se obilježava upravo konzumacijom sporne biljke. S obzirom da je kanabis u Hrvatskoj ilegalan, nije nam poznato "slave" li naši celebritiji ovaj blagdan, ali neke od holivudskih zvijezda poznate su po svojoj ljubavi prema dobrom dimu.

Paris Hilton poznata je kao žestoka partijanerica kojoj niti jedan porok nije stran. Njene fotografije nakon večernjih izlazaka na kojima bogata nasljednica četveronoške ili uz pomoć prijatelja ulazi u auto, samo to potvrđuju. Poznata je plavuša prije nekoliko godina snimljena s "lulom" čime je potvrdila glasine da je upravo trava jedan od njenih omiljenih poroka.

Jennifer Aniston navodno je redovito konzumirala ilegalnu supstancu sa svojim bivšim suprugom Bradom Pittom. Glumac je i sam u jednom showu priznao da je nekad znao "smotati savršen joint", ali je prestao pušiti travu od kad je postao otac. Zlobnici komentiraju da je slavni par izdržao toliko dugo upravo zahvaljujući kontinuiranoj konzumaciji trave, ali Brad je navodno volio povremeno zapaliti i uz Angelinu što je nju izluđivalo.

Charlize Theron šokirala je svijet kad se u medijima pojavila njena fotografija na kojoj udiše dim iz - jabuke. Prozvali su je najinventivnijom holivudskom pušačicom trave, jer rijetko bi se koja zvijezda potrudila napraviti rupu u jabuci i držeći cigaretu u ruci, udisala ilegalnu supstancu u javnosti.

Woody Harrelson i Owen Wilson snimljeni su zajedno u vrlo opuštenom izdanju s malom najlonskom vrećicom pored njih. Očevici tvrde da je riječ o paketiću trave. Nije to jedini put da su slavni glumci uhvaćeni kako uživaju u zabranjenom poroku. Owen je viđen kako ulazi u jednu od trgovina trave u Kaliforniji gdje je ona djelomično legalizirana, a Woody je uslikan u javnosti s jointom u ruci.

Jedan od najvećih plivača svih vremena, Michael Phelps, snimljen je s "bongom" u ruci što je poljuljalo ugled "američkog olimpijskog junaka". Vrhunski plivač nije snosio sankcije zbog svog "hobija", ali izazvao je brojne kontroverze. Pitanja o tom događaju uvijek je izbjegavao te je samo prokomentirao da je taj incident bio rezultat "vrlo loše prosudbe".

Mlada ljepotica, Kristen Stewart napadana je od strane brojnih zabrinutih majki kada je viđena usred bijela dana kako u javnosti puši travu. Tinejdžerska zvijezda sjedila je na stepenicama kada su je paparazzi snimili, a samo nekoliko dana prije toga policija ju je uhvatila s "lulom". Glumica se nije niti trudila demantirati da je konzumirala travu, a obožavatelje "Sumraka" to ionako nije smetalo.

Slavni reper Snoop Dogg poznat je kao pravi ovisnik o marihuani, a svoju ljubav prema zabranjenoj biljci pokazuje u javnosti, na omotima albuma i u spotovima. Prije svakog koncerta traži jaku marihuanu, jer u suprotnom odbija otići na pozornicu. Dobar joint sastavni je dio njegovog ugovora s organizatorima koncerata i ukoliko nije moguće nabaviti kvalitetnu travu u mjestu nastupa, ona se nabavlja od "pouzdanih" dobavljača.

Legendarni glumac Morgan Freeman nije, barem zasad, viđen u javnosti s jointom u rukama, ali prije nekoliko godina rekao je, u intervjuu uglednom Guardianu, da se odrekao teških droga, ali se nikad ne želi odreći marihuane. Čak ju je nazvao "Božjom travom".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara