Zvijezde pjevaju: Melita Hrengek zablistala u kratkoj crvenoj haljinici, Zuhra iznenadio dobrim glasom

Foto: HRT

PETA sezona showa "Zvijezde pjevaju" počela je s osam novih zvjezdano-pjevačkih parova. Za titulu najboljeg pjevačkog para ove sezone natječu se Dušan Bućan i Renata Sabljak, Ervin Baučić i Marija Borić, Ivana Kindl i Mario Petreković, Marija Husar i Robert Sever, Melita Hrengek i Giuliano, Mirta Šurjak i Alen Nižetić, Nataša Janjić i Marko Tolja te Zuhra i Jelena Radan. U žiri se i ove godine vratila Martina Tomičić poznata kao pjevačica bez dlake na jeziku, a uz nju tu su i Rajko Dujmić, Ksenija Erker i Vanna.

Prvi su večeras nastupili Marko Tolja i Nataša Janjić pjesmom "Troje" riječke grupe "Xenia". Natašu je u publici bodrio njen dragi, Joško Lokas, a žiri je bio ugodno iznenađen njenom senzualnom izvedbom. "Čula sam na početku malu nesigurnost, ali bilo mi je suvereno, senzualno i uživljeno. Jedna si od najkompatibilnijih partnerica Marku", rekla je Martina, s čim se Tolja složio: "Usudio bih se i ja to reći, volim obje stare partnerice, ali mislim da su ovaj put zbilja pogodili". Par je za svoju izvedbu dobio ocjenu 23.

"Moram priznati da sam ugodno iznenađena što jedan komičar nije igrao na kartu komičnosti"

Zuhra i Jelena Radan otpjevali su "Ruzinavi brod" Marijana Bana. Žiri je ostao ugodno iznenađen Zuhrinim glasovnim mogućnostima. "Mislim da bi Marijan Ban bio oduševljen Zuhrinom izvedbom. Zuhra je sve potegnuo, bio je uvjerljiv i opušten", rekla je Ksenija. Martina je Zuhri davala neke pjevačke savjete na što je on samo kimao glavom, no i njena je kritika bila pozitivno intonirana. "Moram priznati da sam ugodno iznenađena što jedan komičar nije igrao na kartu komičnosti i na taj način prikriti svoje nedostatke". Dobili su ukupan zbroj ocjena 21.

Sljedeći pjevački par, Mirta Šurjak i Alen Nižetić, otpjevao je Oliverovu pjesmu "Kad mi dođeš ti". "Mogao je tonalitet biti viši", rekla im je Martina na što ju je Mirta prekinula i rekla da su zamijenili glasove pa je tako Mirta pjevala drugi, a Alen prvi glas. "Vi ste novi, ne znate da žiriju ne treba upadati u riječ", rekla im je u šali Barbara. Martina im je poručila da je jako dobro shvatila tko pjeva koji glas, ali je važno da im izvedba ne ostane "na razini splitske terase", već moraju biti ambiciozniji. "Kad čovjek ima tremu i inzistira na tome da drži nizak ton, to ne treba raditi", poručila im je Ksenija. Par je dobio najniži zbroj ocjena večeras, 16.

"Dobio si sigurnost koja je urodila s dosta falševa"

Dizajner Robert Sever i Marija Husar otpjevali su Tonyjev hit "Tebe ne bih mijenjao". Barbara je primijetila da je ovo zvučalo bolje nego da su Tonyju dali da kreira haljine. "Počeo si odlično, imaš jako ugodnu boju glasa u niskoj lagi. Kasnije te ponijelo, dobio si sigurnost koja je urodila s dosta falševa pa si se do kraja pjesme izgubio", precizno je opisala Vanna. S njom se složio ostatak žirija, no Ksenija i Martina su primijetila da je kod njih bilo vidljivo veliko veselje. "Najbolja energija večeras. Tjedni rada su pred vama i radite", poručila im je Martina. Robert i Marija dobili su ocjenu 22.

Nakon njih na pozornicu je došao, prema mišljenju žirija, najuvjerljiviji pjevački par večeras, Marija Borić i Ervin Baučić. Oni su otpjevali pjesmu "All Around the World" Barryja Whitea i Lise Stansfield te zaradili ovacije publike. "Marija zna pjevati", komentirala je Vanna i poručila joj da će se ove sezone od nje dosta očekivati. Martina je bila oduševljena. "Ja sam pod dojmom, ovo je meni bila erupcija vulkana. Bili ste toliko nepretenciozni u prezentaciji, a toliko suvereni. Bit ću razočarana ako vas ne čujem u finalu", rekla je pjevačica. Ksenija je rekla da je ovo bilo najbolje što smo večeras čuli, a Rajko je poručio Ervinu da mu neće biti lako pratiti Mariju. Dobili su najveći zbroj bodova večeras, čak 31.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije se vidjelo da je ovo Melitin prvi put"

Mladi glumac Dušan Bućan i Renata Sabljak sljedeći su par koji je stao na pozornicu. Otpjevali su "Dođi" od Parnog valjka i zaradili uglavnom pozitivne kritike. "Dušan, boja glasa je iznenađujuće dobra. Ovo je bio najuvjerljiviji glumački nastup večeras. Od vas se može jako puno očekivati", rekla je Ksenija. Vanna je preporučila Dušanu da više sluša Renatu. "Stav je bio rock, poza je bila rock, tenzija je bila rock, a glas je tek povremeno vio rock", komentirala je Vanna. Dobili su ukupan zbroj ocjena 23.

Druga HRT-ova voditeljica večeras, Melita Hrengek nastupila je s Giulianom. Par je otpjevao Gibonnijeve "Zlatne godine". S obzirom na to da je Meliti ovo bio prvi susret s pjevanjem, oduševila je žiri glasom, ali i stasom, jer je obukla kratku, crvenu haljinicu. "Stvarno je bilo dobro i po ničemu se nije vidjelo da je ovo Melitin prvi put", rekla je Ksenija. Rajko i Vanna također su ih pohvalili, no Martina je dala sasvim drugačiji pogled na njihovu izvedbu. "Meni ovo nije bilo dobro. U prvom dijelu mi je bilo užasno grčevito. Ima tu jako puno prostora za napredak. Ne mogu reći da je bilo loše, ali treba raditi na interpretaciji i interakciji. Dali ste mi dojam kao da držite mikrofon i čekate da dođete do kraja pjesme", rekla im je Martina Tomičić. Par je za izvedbu dobio ukupan zbroj ocjena 22.

"Meni je ovo bilo toliko vokalno i intonativno nadmoćno da sam prvih 30 sekundi samo slušala"

Ivana Kindl i Mario Petreković posljednji su nastupili večeras i kako je rekla Barbara, pružili su "spektakl za kraj". Par je otpjevao izvedbu Gwyneth Paltrow i Gleeja "Forget You". Dobili su ovacije publike, no žiri je bio nešto suzdržaniji. "Prvu minutu ste bili pod utjecajem imitacije, poslije ste postali više svoji", komentirala je Vanna. Ksenija je rekla kako nije iznenađena Marijevim dobrim nastupom i sigurnim pjevanjem, a Martinina kritika je očekivano bila "drugačija".

"Meni je ovo bilo toliko vokalno i intonativno nadmoćno da sam prvih 30 sekundi samo slušala. Nisam ništa zapisivala. Jako ste mi kompatibilni. Zatvarala sam oči, jer mi je scenski nastup bio jako iritantan, slušala sam vas i tu ste me oborili s nogu, ali jednostavno vas nisam mogla gledati tako da sam zadnjih 30 sekundi žmirila. Očekujem najmanje finale", rekla je Martina. Par je za svoju izvedbu dobio ukupan zbroj ocjena 27.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara