Zvijezde pjevaju: Netalentiranu Mirtu Šurjak spasili glasovi gledatelja, ispali Dušan i Renata

Foto: HRT

DUŠAN BUĆAN i Renata Sabljak prvi su pjevački par koji je ispao u petoj sezoni showa "Zvijezde pjevaju". Za razliku od prošlog puta kad su najviše ocjene dobili Marija Borić i Ervin Baučić, titulu najboljeg para ovaj su put zaslužili Mario Petreković i Ivana Kindl koji su dobili prvu "devetku" u ovoj sezoni. Najniže ocjene dobila je HRT-ova novinarka Mirta Šurjak i njen pjevački mentor, Alen Nižetić, no zahvaljujući glasovima publike oni i dalje ostaju u natjecanju. Za ovu su emisiju parovi dobili zadatak da pripreme soul i swing, a većina njih to je shvatila vrlo ozbiljno, jer su mnogi pjevački napredovali u odnosu na prošli put.

"Dobro je da pjevačice danas nose ovakve dekoltee"

Prvi su večeras zapjevali Marija Borić i Ervin Baučić. Nakon što su svojom izvedbom prošli tjedan zaradili najbolje ocjene, glumica i pjevač ovaj su se put odlučili za laganu baladu Solomona Burkea, a bili su i stilski usklađeni - oboje u odijelima. Žiri se prilično razilazio u ocjeni. Rajko i Ksenija rekli su im da su bili dobri, ali nisu pokazali ništa više nego prvi put. "Malo je falilo strasti i niste mi digli stepenicu više nego prošli put, ali je super", smatra Rajko koji je također primijetio da su se Marija i Ervin malo "razilazili".

"Zadovoljna sam što niste išli stepenicu gore, jer ne znam kamo bih dalje od osmice išla, a meni je baš to razmimoilaženje između vaših energija bilo savršeno", rekla je Martina Tomičić i dodala da Marijina boja glasa savršeno odgovara ovom tipu glazbe. Vanna je nahvalila Marijin dekolte. "Marija se trese kao prut, što je u potpunom neskladu s njenim dekolteom. Dobro je da pjevačice danas nose ovakve dekoltee", rekla je pjevačica. Par je za svoju izvedbu dobio ukupan zbroj ocjena 31.

"Duško je jedva čekao da se Renata uključi"

Dušan Bućan i Renata Sabljak otpjevali su poznati klasik "I Got Rhythm". Žiri se složio u tome da su uzeli pretežak zadatak kojeg nisu u potpunosti odradili kako je trebalo. "Swing je jako težak stil za pjevanje, pogotovo za relativne početnike poput Duška. On je bio bolji u dijelovima s Renatom gdje je jedva dočekao da se ona uključi i da više nije sam", komentirala je Vanna. Rajko je primijetio da je "Renata ovaj put jako povukla", ali budući da su uzeli tešku pjesmu rekao im je: "Svaka čast". Par je dobio ocjenu 23.

Ivana Kindl i Mario Petreković za večerašnji su nastup odabrali legendarnu "Lean on Me" Billa Whithersa i svojim pjevanjem oduševili publiku koja im je od samog početka pjesme pljeskala. Žiri ih je nahvalio. "Mario tako sam sretna da si ti žmirio ovaj put, jer sam ja gledala", rekla je Martina koja je prošli put kritizirala njihov scenski nastup. "Imam osjećaj da je Ivana uzela uzde i po prvi put u pet sezona nemam što za reći u vokalnom segmentu. Otvara vam se izuzetno puno mogućnosti i unaprijed se veselim svakom vašem nastupu", kaže Martina, a Ksenija je dodala: "Mario ti si to tako otpjevao da bi se čovjek stvarno mogao osloniti na tebe u svakom trenutku". Par je za svoj nastup dobio prvu devetku u ovoj sezoni, a ukupni zbroj njihovih ocjena je 32.

"Ovdje si imala priliku poigrati se sa svojim glasom"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Melita Hrengek i Giuliano otpjevali su nešto bržu "Swing, swing, swing" uz što su kombinirali i zanimljiv scenski nastup. "Vidi se da se Melita ufurala, em što ima estradnu frizuru, sad je osmislila i koreografiju", rekla je Ksenija. Vanna smatra da su bili ležerni i opušteni te intonativno točni. "Vidi se da se Melita uhodala nakon početnih nesigurnosti, kod nje su stvari krenule nabolje", rekla je Vanna. "Bili ste puno opušteniji nego prošli put, ali generalno je nedostatak to što su vam ove vječne repeticije stalno bile iste. Trebalo je malo razraditi stvar i učiniti je različitijom. Melita ovdje si imala priliku poigrati se sa svojim glasom", primijetila je Martina. Žiri im je dao ukupan zbroj ocjena 24.

Jelena Radan i Zuhra imali su vrlo živahan scenski nastup, u odijelima, uz pjesmu Blues Brothers "Everybody Need Somebody to Love". "Govorni dio je bio uvjerljivo najbolji, a pjevani lošiji nego prošli put. Zuhra imate jedno korpulentno, dobro, pjevačko tijelo pa pjevajte s tijelom, ne s grlom", rekla je Martina. Zuhra je kasnije komentirao da je tijelo koristio za nastup pa nije mogao i za pjevanje. "Meni će biti strašno zabavno pratiti ovo, koliko god trajalo. Pa makar i do finala trajala Zuhrina borba s intonacijom, ali super je bilo", komentirao je Rajko. Par je dobio ocjenu 22.

"Ta pjesma tako treba treba zvučati"

Nataša Janjić i Marko Tolja odabrali su "It's Got to be Perfect" za svoj večerašnji nastup. Mladi pjevački par pokazao je znatan napredak u odnosu na prošlu emisiju, a žiri je to prepoznao. "Lijepo i optimistično. Prošli put kod Nataše nije bilo dinamike, a sad je bilo gracioznosti u glasu i pjevanju. Toliki napredak od prošlog puta, baš si me jako iznenadila", rekla je Ksenija. Rajko je također primijetio da je to "ozbiljna stepenica gore" te da se čine kao da su pjevali više nego svi ostali parovi. "Vrlo zavodljivo, čak seksi. Nataša je dobro slijedila Marka, ta pjesma tako treba treba zvučati", kaže Vanna. Par je za svoju izvedbu dobio viši zbroj ocjena nego prošli put, 27.

Mirta Šurjak i Alen Nižetić u svom drugom nastupu ove sezone otpjevali su hit Barryja Whitea "Let's Just Kiss and Say Goodbye". Najlošije ocijenjeni par iz prošle emisije, dobio je jako loše kritike žirija i ovaj put. "Ono što nije dobro, osim pjevanja, je činjenica da vam je naša dobronamjerna i konstruktivna kritika od prošli put ulila dobru dozu samopouzdanja, a to mi je žao", rekla je Martina i dodala kako se nada da će ih sljedeći put ozbiljnije shvatiti i "upakirati svoje nedostatke u šarene mašnice". "Jedino vam to preostaje", poručila im je operna pjevačica. Vanna je samo rekla da je u njihovom pjevanju bilo netočnosti, ali je dobro što su u svoj nastup uključili šarm. Par je dobio najnižu ocjenu u sezoni, 18.

"Djelujete kao duet koji već godinama hara scenom"

Marija Husar i Robert Sever otpjevali su klasik "Feeling Good" i ugodno iznenadili žiri svojim napretkom u odnosu na prošli put. "Najbolja je stvar što Robert uopće nije svjestan koliko je ovo teška pjesma. Bili ste odlični", rekla je Vanna koja smatra da su Robert i Marija "najveći radnici među parovima". "Djelujete krajnje profesionalno, kao duet koji već godinama hara scenom, ali ono što kronično nedostaje Robertu je kontrola glasa", primijetila je Martina. Dobili su pohvale i od Ksenije koja kaže kako je vidljivo koliko Robert voli pjevati. Par je dobio ukupan zbroj ocjena 25.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara