Zvijezde pjevaju: Zaspali glasači Bojane i Graše

Naslovna uloga u mjuziklu "Chicago" i brojna druga pjevačka iskustva Bojani Gregorić Vejzović očito nisu pomogli u temeljitom savladavanju pjevačke tehnike, pa je, zajedno s Petrom Grašom i unatoč vidljivom napretku, napustila emisiju, a iznenađenje nije ni sama mogla sakriti.

Ni Petru nije bilo baš svejedno što kao "najfrajer domaće estrade" prvi napušta natjecanje, no činjenica jest da je taj pjevački par najmanje komunicirao u TV prijenosu, a na press konferencije uoči emisije nisu dolazili, pa su "nedovoljnu zagrijanost" za show ipak platili, i to već u drugoj emisiji.

"Klubu najnagrađivanijih", odnosno Lamiji Alečković i Jacquesu Houdeku, pridružio se i vidno probuđeni par Visković - Novković, ponajprije zahvaljujući činjenici da je Iva konačno "uzela mikrofon kako spada" i pokazala što zna, u što su domaći glumci već duže vrijeme upućeni, a sad, eto, njenim vokalnim sposobnostima svjedoči i publika.

Kad smo već kod Jacquesa, koji je, dakle, s Lamijom opet pobrao najviše ocjene, spomenimo i to da na njegovom službenom blogu možete čitati dojmove iz prve ruke.

Ivana Husar postala nova ljubimica "stroge Martine"

Nakon što se u prošloj emisiji "poklonila" Jacquesu, tradicionalno najstroža Martina Tomčić Ivanu Husar nazvala je "svjetskom pjevačicom", što je i dokazala u duetu s Jacquesom, u kojem nije morala misliti na sigurnost partnera, već je do kraja "odvalila svoje".

U top-formi bila je i Barbara Kolar, koja je svojim britkim opaskama definitivno začinila večer. "Super vam je legao ovaj swing, swingate li inače?", upitala je, između ostalog, u namjeri da razbije tremu natjecateljima ali i da dokaže tko je "kraljica TV spektakla" na našim prostorima. Njenom sigurnom nastupu sigurno je pridonio i styling, moramo dodati - nikad bolji.

Banfa se, unatoč greškama, provukla kod žirija

Iako to žiri nije primijetio, niti im uzeo "za zlo" prilikom ocjenjivanja, Ivana Banfić i Stjepan Božić imali su daleko najslabiji nastup večeri, ali ovaj put ne zbog boksačeve treme, već zbog neuvježbanosti mentorice, prilično neupućene u pjesmu koju je izvodila, i to nakon petodnevnog, intenzivnog vježbanja. Iako se nezadovoljstvo vidjelo na njenom licu, žiri ga nije iskazao pa je stvar, naravno, brzo zaboravljena.

Ostali parovi pokazali su kako im je doista stalo do svake otpjevane note, pa i plasmana (u čemu je opet prednjačila Lamija, svjesna da se mora itekako potruditi ako želi opravdati povjerenje ove subote za nijansu blažeg žirija).

Pohvale su opet pljuštale na račun "ugodnog baritona" Igora Mešina, Robert Zuber i Maja Blagdan doslovno su rasplakali publiku pjesmom "Crying Time" i natjerali agilni žiri da im zbog odličnih emocija "falš-tonove" ne uzme za zlo, a Marija Cvitanović pohvaljena je kao "najsceničnija" izvođačica, zahvaljući čemu je Rajko Dujmić doživljava kao iskusnu pjevačicu.

Svi su izvođači pjevali na engleskom jeziku, što se može shvatiti kao svojevrstan statement Husu, koji, unatoč dobroj volji, domaću glazbu nije uspio vratiti niti u prime time HTV-a. Žiri će, najavljeno je, u narednim emisijama biti još sitničaviji (da, može i gore od ovoga...), na radost nas gledatelja, a nesreću domaćih estradnjaka kojima, a priznali su to i sami, nije nimalo ugodno slušate svakojake prigovore na njihov račun.

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara