3 načina kako bake i djedovi nenamjerno sabotiraju roditelje

3 načina kako bake i djedovi nenamjerno sabotiraju roditelje
Foto: 123RF
 
BAKE i djedovi za djecu su pravi blagoslov, no ponekad roditeljima mogu proizvesti i malo problema. Kažu da je biti djed i baka pravi dar jer se možete opustiti s unučićima, a za pogreške u odgoju neće vas kriviti nitko.
 
O načinima kako bake i djedovi mogu sabotirati naporan rad roditelja, ali i o savjetima za roditelje kako u tim situacijama trebaju postupiti, pišu stručnjaci s PopSugara.
 
Trpaju ih slatkišima
 
Morate znati da bake i djedovi  uživaju u djetinjstvu vašeg djeteta jer ne moraju obavljati tešku ulogu roditeljstva i biti strogi. Zbog toga su prema vašoj dječici veoma popustljivi. Možda ćete u jednom trenutku biti bijesni kada doznate da je djed svom unuku, neposredno pred večeru, dao krafnu samo zato što je on tako htio. Prije nego što potpuno pobjesnite sjetite se da je njima zabavno razmaziti nekoga koga vole, a da za to nemaju nikakvu odgovornost. Djedica možda ne shvaća ozbiljnost problema što je djetetu dao krafnu prije večere. 
 
Što učiniti:
 
Ako znate da djed i baka ne mogu odoljeti, a da ne ugode vašem djetetu, prije nego što ostavite dijete na čuvanje ostavite im poslastice koje su djetetu dozvoljene, savjetuju stručnjaci PopSugara. 
Još jedna mogućnost je da im objasnite da razumijete njihovu potrebu da ugode djetetu, ali da će tako djetetu pokvariti apetit te da neće moći večerati i da će vjerojatno tijekom noći gladovati. 
 
Disciplina
 
Djedovi i bake jednostavno ne mogu biti strogi prema svojim unucima i to ne očekujte od njih. Nemojte se čuditi kada vidite da se oni smiju nestašlucima vašeg djeteta jer im je neugodno biti strog prema vašim djetetom. Zapravo, oni to i ne žele!
 
Što učiniti:
 
Ako djed i baka ne mogu disciplinirati dijete i poštovati vaša pravila, zamolite ih da djecu upozore da će sve bedastoće koje urade u tijeku dana biti prenesene roditeljima, tako da djeca ipak znaju da će do posljedica lošeg ponašanja ipak doći. 
 
A ako možete uvjeriti bake i djedove da ipak budu malo stroži, to bi bilo još bolje, ali ono što ne biste smjeli činiti jest vikati na dijete. 
 
Pričaju neugodne stvari o vama
 
Kako bi boravak djece kod njih učinili što zabavnijim, djedovi i bake nekada pričaju djeci što ste vi radili dok ste bili mlađi. Većina tih priča su neugodna ili loša djela za koje ne želite da ih dozna itko drugi, posebno vaša djeca.
 
Što učiniti:
 
Jednostavno, djedovi i bake ovakve priče ili smatraju smiješnima ili vas žele vratiti u vrijeme kada ste ih jako zabrinuli. Neovisno koji bio, razlog najvjerojatnije nije zlonamjeran.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara