5 pravila za nezaboravan dječji rođendan

5 pravila za nezaboravan dječji rođendan

Foto: 123rf

U PREVELIKOJ želji da svojim klincima priušte nezaboravan rođendan, roditelji često sebe stave u fokus i tako nenamjerno svojoj djeci upropaste rođendansko slavlje.

Možda mislite da će vaši klinci brzo zaboraviti fijasko s mamom koja urla na dostavljača balona, no malo razmislite, i vi sigurno i dan danas pamtite neki rođendan koji je krenuo po krivu.

Kako biste svojoj djeci osigurali tulum iz snova, donosimo 5 zlatnih pravila:

1. Bez nervoze

Djeca su pod najvećim stresom kad su njihovi roditelji živčani i ljuti pa na dan samog slavlja pod svaku cijenu pokušajte biti dobre volje i izbjegavati svađe.

2. To nije vaš rođendan

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapamtite da je vaše dijete slavljenik te mu osigurajte ono što želi i voli.

3. Dajte klincima dječju hranu

Naravno, prije slavlja doznajte je li neko dijete alergično na neku hranu, ali nemojte pokušavati oduševiti klince mrkvicama i celerom. Ako prezirete kupovne slatkiše, potrudite se i nađite zdrave recepte za kućni sladoled i kolače koji će biti jednako ukusni.

4. Uključite dijete u pripreme

Pretvorite rođendan vašeg klinca u zabavan dan koji ćete provesti sa svojim djetetom. Dopustite mu da napravi jednostavne ukrase, odabere boje koje će prevladavati na rođendanu te dobije dojam da je taj dan zaista "njegov".

5. Uvijek imajte "plan B"

Djeca su djeca i sve im brzo dosadi pa zato uvijek morate imati plan B pa čak C i D. Osmislite dovoljno zabavnih igara kako biste, kad im jedna zanimacija dosadi, brzo mogli uskočiti s novim idejama. Osmislite i kako ćete animirati posebno živahnu djecu sklonu nestašlucima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara