6 neobičnih činjenica o trudnoći koje sigurno niste znali

6 neobičnih činjenica o trudnoći koje sigurno niste znali

Foto: Instagram

U TRUDNOĆI sve može proći kako treba, no ponekad može doći i do malih komplikacija. Ako razmišljate o trudnoći, morate biti upoznati i s ovih šest neobičnih činjenica o drugom stanju.
 
POROĐAJ
 
Kada se žena porađa prvi put, porođaj može trajati i 14 sati, nekada čak i dulje. Međutim, rezultat cijelog tog procesa je neprocjenjiv.
 
KONTRAKCIJE NAKON POROĐAJA
 
Nakon porođaja možete imati kontrakcije i narednih nekoliko sati zato što se tijelo polako smiruje od grčeva u trbuhu i tiskanja tijekom porođaja.
 
OTISAK UDOVA
 
Tijekom posljednjih mjeseci trudnoće jasno se mogu vidjeti bebine ruke, noge i drugi dijelovi tijela ocrtani na trbuhu kada se beba pomiče ili rita.
 
TRUDNOĆA DULJA OD DEVET MJESECI
 
Da, i to je moguće. Kada ste trudni devet mjeseci, morate paziti na sve što radite kako biste rodili zdravu bebu. No ako ste ikada poželjeli skratiti taj period, sjetite se da postoje žene koje su bile trudne i dulje od devet mjeseci.
 
DJEČACI MOGU IMATI EREKCIJU DOK SU U TRBUHU
 
Poznata je činjenica da djeca s tri do četiri godine počinju istraživati svoje tijelo, ali je manje poznata činjenica da dječaci mogu imati erekciju još dok su u trbuhu.
 
EMPATIJSKA TRUDNOĆA
 
Postoje i očevi koji su iskusili iste simptome kao i njihove žene dok su bile trudne - udebljali su se i imali jutarnje mučnine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara