6 zimskih spasitelja svake zimogrozne mame

Foto: Shutterstock

ZIMOGROZNI ste po prirodi, a bliži se zima. Donosimo vam savjete kako si pomoći, preživjeti zimu i učiniti ju omiljenim godišnjim dobom.

Dobra hidratantna krema

Kožu je potrebno pripremiti za zimu, a to ćete najbolje učiniti tako da ju dovoljno nahranite. Kvalitetna hidratantna krema spriječit će isušivanje kože i oštećenja izazvana niskim temperaturama. Imajte na umu da je dobro više puta dnevno čistiti lice jer se često pojavljuju prištići na čelu zbog nošenja kape.

Zabavna kutija

Uvijek je dobro imati u domu kutiju igračaka s kojima se djeca nisu dugo igrala, pa su već i zaboravili na njih. Djeci će igra biti zanimljiva, a vi ćete izbjeći izlazak na hladnoću. Naravno, ovo neće upaliti svaki put.

Izrada  kolača

Kada pogledate kroz prozor i na licima prolaznika vidite da bi i oni radije bili na toplome, iskoristite povlasticu što možete uživati u vlastitom domu i ispecite domaće keksiće. Djeca vam mogu pomoći u izradi, a ne postoji ništa bolje od toplog doma s mirisom kolača dok vani pada snijeg. Na kraju ukrašavanje istih može biti odlična zabava za cijelu obitelj.

„Čupave“ čarape

Mnogo ljudi nisu ljubitelji papuča. Ako ste jedna od njih, vrijeme je za nabaviti mekane tople čarape. Neće vas sputavati kao papuče, a noge će biti tople u hladnim zimskim danima. Izaberite one pravog zimskog uzorka kako bi zimski ugođaj bio potpun.

Mekana deka

Uvijek je dobro imati mekanu deku pri ruci kada se odlučiti odmoriti na kauču uz dobru knjigu ili omiljeni film. Uštedjet ćete na grijanju, a djeci će se sigurno svidjeti maženje pod toplom dekom prije spavanja.

Svijeće

Kada je vani hladno većina nas voli osjetiti prave zimske mirise u svom domu. Odaberite svijeću s mirisom jabuke, cimeta ili orašastih plodova. Miris metvice i bora ili vanilije također je odličan izbor za hladne dane.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara