Jeste li znali da kašice možete skuhati unaprijed i smrznuti?

Jeste li znali da kašice možete skuhati unaprijed i smrznuti?

Foto: Shutterstock

KUHAJUĆI kašice vašim mališanima vjerojatno vam je palo na pamet da prolazite čitavu proceduru kuhanja za jedan, iz naše perspektive, vrlo mali obrok.

Međutim, domaće se kašice u većini slučajeva mogu i skuhati unaprijed te zamrznuti. Evo jednog prijedloga za taj postupak:

1. Nakon što se kašica ohladila, možete je izliti u posudu za pravljenje kocki leda. Nikako ne zamrzavajte u staklenim bocama.

2. Svaku šupljinu ispunite kašicom, kao što biste to inače učinili s vodom. Pokrijte je plastičnom folijom i stavite u zamrzivač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Nakon što se kašica smrznula, možete kockice izvaditi iz posude i staviti u vrećicu, kako biste imali praznu posudu za led ili nove kašice.

4. Označite što ste smrznuli te napišite datum pripreme. Smrznuta se kašica smije konzumirati u roku mjesec dana od datuma zamrzavanja.

5. Jedna prosječna kocka smrznute kašice odgovara između 25 i 30 grama odmrznute hrane. Prije obroka uzmite potreban broj kocaka i odmrznite ih.

Zamrzuti se mogu kašice od većine uobičajenih namirnica koje se kod nas koriste. Ako niste sigurni za neku namirnicu, dodatno se raspitajte kako podnosi smrzavanje.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara