Kašice od pečenog voća
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Shutterstock
AKO TEK počinjete s uvođenje kašica u prehranu vašeg mališana, evo još jedne ideje za jednostavnu pripremu. Osim klasičnih kašica od kuhanog voća, isto to voće možete i ispeći. Voće će tako zadržati intenzivniji okus, a vrijeme pripreme će ostati isto.
Sastojci:
Jabuka ili kruška, šljive, marelice ili bilo koje voće koje se može peći, a dijete ga je već isprobalo.
Priprema:
Voće temeljito operite, a pećnicu ugrijte za 180°C.
Ako pripremate kašicu od kruški ili jabuka, voće je potrebno oguliti prije pečenja, dok će voće poput breskvi, marelica ili šljiva biti lakše oguliti nakon pečenja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Voće izrežite na jednake kocke, manje voćke možete peći i cijele.
Pecite dvadesetak minuta, odnosno dok voće ne dobije laganu boju.
Voće će vjerojatno biti dovoljno mekano da ćete ga jednostavno usitniti s nekoliko pritisaka žlicom.
Ukoliko je potrebno razrijediti kašicu, dodajte malo vode.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati