Kupanje - posebno vrijeme za mamu i bebu

Foto: Nivea

KUPANJE je najintimniji i najslađi trenutak dana, to je ritual kojim završava svaki dan u životu vaše bebe. Kako bi vaša beba najviše uživala u kupanju, pobrinite se da izaberete ono doba dana kada ste vi i vaša beba najopušteniji. 

ŠTO VAM JE POTREBNO PRIJE POČETKA KUPANJA:

• Dvije krpice za pranje − jedna za sapunanje, jedna za ispiranje.
• Nježan sapun koji ne isušuje kožu, šampon za bebe.
• Dva ručnika − jedan za brisanje, jedan za zamatanje (ručnik s kapuljačom dobro će zadržati toplinu vaše bebe).
• Čista pelena i oprema za prematanje.
• Nepropusna pregača ili stara majica za vas.

KAKO BI ISKUSTVO KUPANJA BILO UGODNO ZAPAMTITE:

• Važno je stvoriti ugodnu atmosferu u kojoj ćete oboje uživati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
• Zagrijte prostoriju na 22 do 24 stupnja i održavajte temperaturu stalnom, napunite kadicu toplom vodom i dodajte nekoliko kapi NIVEA Baby blage kupke. U pripremi imajte mekani topli ručnik za vašu bebu nakon kupanja.
• Pridržavajte bebu objema rukama dok ju spuštate u kadicu i pustite ju da se brčka, jer kada su okružene toplom vodom, bebe se prisjećaju vremena provedenog u majčinoj utrobi i uživaju u tome. Ako tijekom kupanja beba plače, nemojte se brinuti, vrlo je vjerojatno gladna ili joj temperatura vode ne odgovara.
• Nakon kupanja, omotajte bebu ručnikom i nježno joj osušite kožu. Sada je ujedno i najbolje vrijeme za hidrataciju bebine kože.
• U dlanove stavite nekoliko kapi NIVEA Baby ulja i nježno umasirajte u bebinu kožu. Nježna masaža uljem i maženje s bebom savršen su kraj kupanja. Masaža jača vezu između majke i djeteta te potiče probavu, cirkulaciju krvi i imunološki sustav. Mnoge su bebe posve opuštene poslije ugodne kupke i masaže te bolje spavaju, a to je nešto što vam je sigurno vrlo bitno.

NIVEA BABY SAVJETNIK JE UZ VAS OD PRVIH TJEDANA TRUDNOĆE

Zavirite u savršen NIVEA Baby svijet odrastanja vašeg najdražeg stvorenja. NIVEA Baby savjetnik    pomoći će vam da dobijete odgovore na milijun pitanja koja vam se motaju po glavi u ovom zahtjevnom, ali i divnom razdoblju vašeg života. Prijavite se za primanje NIVEA Baby newslettera te primajte savjete svaki tjedan tijekom vaše trudnoće, a poslije porođaja primajte mjesečne savjete. Naši stručnjaci koji su zaduženi za sva vaša pitanja, majka blizanaca Petra, liječnica Annegret Wehmeyer, moderni otac Marko i mama stručnjak Andrea znaju koliko je odgovorno i zahtjevno biti roditelj te će vam pomoći svojim znanjem, iskustvom i savjetima. 

OSVOJITE NIVEA BABY POKLON-PAKETE

Prijavom na NIVEA Baby newsletter sudjelujete i u izvlačenju za NIVEA Baby poklon-pakete! Krenite na www.nivea.hr/babysavjetnik i prijavite se!
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?