Miss Possible: Lutke temeljene na slavnim znanstvenicama kao uzor djevojčicama

Miss Possible: Lutke temeljene na slavnim znanstvenicama kao uzor djevojčicama

Video: Vimeo

INŽENJERKE Supriya Hobbs i Janna Eaves odlučile su, zasićene barbikama i sličnim igračkama, započeti proizvodnju lutkica baziranim na stvarnim snažnim povijesnim ženama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miss Possible: Dolls to Inspire Girls Across Generations from Supriya Hobbs on Vimeo.

Radi se o liniji lutaka nazvanoj Miss Possible, a sve predstavnice izrađene su po uzoru na slavne žene koje su proslavile u područjima koja su nekad bila tipično muška. Lutkice imaju i prateće aplikacije za pametne telefone kojima se djeca mogu igrati.

Inženjerke su započele kampanju za prikupljanje sredstava za novu liniju lutaka te dosad prikupile preko 40 tisuća dolara, a za početak proizvodnje potrebno im je 75 tisuća. Prva lutkica je poznata kemičarka, fizičarka i nobelovka Marie Curie. Slijede programerka Ada Lovelace te afroamerička avijatičarka Bessie Coleman.

"Cijeloga života glavi uzor mi je bila moja majka. Studirala je organsku kemiju, a zatim je završila u svijetu biznisa. Sad sam i ja inženjerka kemije i započinjem svoj biznis. Potpuno je jasno da je moj uzor utjecao na odabir moje karijere", objasnila je Hobbs.

Hobbs i Eaves srele su se na Sveučilištu Illinois gdje su obje studirale znanstvene smjerove na kojima su žene u definitivnoj manjini.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara