Ništa bolje od friškoga zraka: Najbolje aktivnosti na otvorenom za vas i mališane

Foto: Shutterstock

IAKO je jesen i službeno počela, do zime i lošeg vremena imat ćemo još lijepih, toplih i sunčanih dana. Provedite ih s djecom na svježem zraku, a mi vas podsjećamo na aktivnosti kojima se možete baviti kada ste vani. 

1. Planinarenje

Organizirajte lakši planinarski izlet, za koje dijete ima kondicije, na obližnje brdo. Upoznajte dijete sa šumom i terenom te ga naučite ponašanju u prirodi. Ako je dijete maleno, ponesite i nosiljku u koju ga možete staviti ako se umori. Prije povratka počastite se tradicionalnim grahom u planinarskom domu.

2. Dobro staro šaranje kredom po pločniku

Dajte djeci paket šarenih kreda i pustite ih da svoju kreativnost izražavaju na pločniku. Ako su djeca manja, vi možete nacrtati oblike, a djecu pustiti da ih obojaju.

3. Vrtlarenje

Ako imate vrt, za sadnju većine biljaka, obrađivanje i gledanje kako rastu morat ćete pričekati proljeće. Sada sa svojim mališanom možete brati neke plodove, objasniti im kako se biljke sijaju ili sade, rastu i dozrijevaju. Djeci će biti zanimljivo kako nastaje ono što dobiju servirano za stolom, a i oni će naučiti brojne biljne vrste.

4. Igranje s ljubimcima

Uzmite dijete i psa i idite zajedno u šetnju. Ako nemate psa, pozovite prijatelja koji ga ima kako bi se vaše dijete naučilo na životinje i poigralo s razigranim ljubimcem.

5. Vožnja biciklom

Posjedajte na bicikle i uputite se u lokalni park ili pješačku zonu, daleko od automobila, i uživajte na biciklima. Bicikli su odlično sredstvo kojim ćete izmoriti svoje mališane kako bi brzo i mirno zaspali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Puštanje zmajaPričekajte vjetroviti dan i izađite na livadu ili neku čistinu gdje djeca mogu puštati zmajeve. Za potpunu priču prije toga možete zajedno izraditi zmajeve koje ćete puštati.

7. Obiteljski piknik

Piknik sa širom obitelji dobar je način da se svi okupite i povežete. Pozovite bake i djedove, tetke i stričeve. Neka svatko donese neko jelo i dekicu. Djeca će uživati u pažnji i igri s bratićima i sestričnama.

8. Šetnja poslije večere


Nakon večere, a prije spavanja, vrijeme umjesto pred televizorom možete provesti u šetnji koja će doprinijeti dječjem, ali i vašem lakšem snu.

9. Baloni, frizbiji, lopte...

Na sljedeći odlazak u park ponesite rekvizite kao što su frizbi, sapunica za puhanje balona i lopta.

10. Rolanje

Učite dijete držanju ravnoteže na rolama. Opremite ga štitnicima i kacigom te krenite u avanturu. Ako imate maleno dijete koje još ne hoda, stanite na role te ga tako gurajte u kolicima. Mališanu će takva akcija sigurno biti uzbudljiva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara